ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΣΙΠΡΑ: “Ανέβηκε από τα συμφέροντα και υπηρετεί τα συμφέροντα”

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια σύντομης ομιλίας του στον Προφήτη Ηλία.

Η επιλογή της περιοχής δεν έγινε τυχαία, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να δείξει το στίγμα των προθέσεων του σε σχέση με τη στήριξη του αγροτικού τομέα, αλλά και των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες στην καθημερινότητά τους.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηλίτευσε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί συνολικά το «σύστημα Μητσοτάκη», ενώ υποστήριξε πως όσα παρουσιάζουν τα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και τα όσα αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις, στην ουσία περιγράφουν μια ψευδαίσθηση που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Είναι χαρακτηριστικό πως στον Προφήτη Ηλία, οι κάτοικοι της περιοχής επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν και συνδικαλιστές του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, που περιέγραψαν με τα πιο μελανά χρώματα στον πρόεδρο του κόμματος την κατάσταση που βιώνουν.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη ρήτρα αναπροσαρμογής την οποία και χαρακτήρισε «ρήτρα Μητσοτάκη».

«Είναι η ρήτρα της αισχροκέρδειας, την ευθύνη της οποίας έχει η κυβέρνηση που ανέχεται αυτή την αισχροκέρδεια» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει:

«Δεν υπήρξε νομίζω χειρότερη στιγμή για τον αγροτικό κόσμο, τον κόσμο της παραγωγής. Αυτή η ιστορία δεν μπορεί να συνεχιστεί, να αφήνουμε δηλαδή τα καρτέλ να βγάζουν κέρδη και την πλειοψηφία τής κοινωνίας να στενάζει. Να αφήνουμε, λέγοντας δήθεν ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο, να βγάζουν κάποιοι δισεκατομμύρια και να μην παίρνουμε μέτρα στήριξης όπως τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, τη συνολική επιστροφή του πετρελαίου για τους αγρότες και τη μείωση του ΦΠΑ για τα βασικά προϊόντα διατροφής».

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον Αλέξη Τσίπρα εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων.
Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον Αλέξη Τσίπρα εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επίσης και στην ανάγκη υλοποίησης ενός «έκτακτου σχεδίου κοινωνικής ενίσχυσης για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής» που όπως τόνισε «ξέρουμε ότι δεν θα υλοποιήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη». «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέβηκε από τα συμφέροντα και παραμένει για τα συμφέροντα, όχι για τον λαό» πρόσεθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε σχέση με τη λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε:

«Θέλω να πω σε όσους λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι ο ελληνικός λαός, ας μην παραπλανώνται από τη μιντιακή στήριξη και από τις δημοσκοπήσεις της χαράς, διότι αυτό που θα έρθει στην κάλπη, όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης, θα είναι τα μηνύματα της συμφοράς για αυτούς που μας έχουν οδηγήσει εδώ. Είναι  αναγκαία και απαραίτητη μια κυβέρνηση προοδευτική με κοινωνικό πρόσημο».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να πλέξει και το εγκώμιο της Κρήτης υποστηρίζοντας ότι «από εδώ, από την Κρήτη, από τη μήτρα της δημοκρατικής παράταξης, που άνοιξε τον δρόμο σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, θα συνειδητοποιήσουν ότι όταν στο λιόγερμα βλέπουν τον ίσκιο τους αυτό δεν είναι το μπόι τους, κι ότι η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί ενότητα και μέτωπο απέναντι στη χειρότερη δεξιά κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει