ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Το παντεσπάνι των μέτρων στήριξης

1,998

«ζωή με δόσεις και με κουπόνια

φιλανθρωπίας»

Εμφανίστηκε στις οθόνες μας, σαν τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας. Αξύριστος, χωρίς γραβάτα, με στυλιστικό ύφος κατανόησης, γιατί όπως μας ενημέρωσε,  νιώθει τις δυσκολίες γύρω μας… «την αγωνία όταν ανοίγει ο λογαριασμός ρεύματος στο σπίτι, όταν το βλέμμα κοιτά στο ράφι του σουπερ μάρκετ, ή τον μετρητή της βενζίνης». Και επειδή όπως είχε πει και στο παρελθόν, ο πρωθυπουργός μας ο κ. Μητσοτάκης «υπάρχουν άνθρωποι εξαρτημένοι από το μισθό τους», την έκανε την υπέρβαση. Σαράντα τέσσερα λεπτά τη μέρα θα παντελονιάσει ο καθένας από μας για 60 λίτρα βενζίνης το μήνα, που σημαίνει πρακτικά 13,33 ευρώ το μήνα! Θα το γλεντήσουμε κυρ Στέφανε!

Η ταπείνωση και ο εξευτελισμός της επιβίωσης της ανθρώπινης ύπαρξης, σε όλο του το μεγαλείο από το κυβερνητικό επιτελείο,  που ήρθε για μια ακόμα φορά, να μοιράσει ζωή με δόσεις και με κουπόνια φιλανθρωπίας σαν αντίβαρο στη φορογδαρτική πολιτική που έχει εξαθλιώσει τις ζωές μας.

Το μόνο πρόβλημα που θα έχουν πλέον οι υπουργοί  μετά το νέο πακέτο στήριξης της κοινωνίας, είναι ότι θα πολλαπλασιαστούν οι  σέλφι που θα τους ζητά ο κόσμος όταν επισκέπτονται τα σούπερ μάρκετ, αφού, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, οι πολίτες δεν βλέπουν το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τις ζωές τους, διότι προέχει  η ανάγκη τους να φωτογραφηθούν με τους «άριστους» του κυβερνητικού επιτελείου. Αυτή είναι η βαθύτερη κατανόηση των αναγκών της κοινωνίας των υπουργικών στελεχών, που πολιτικά επιλέγουν να μην προχωρήσουν στην επιβολή πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, με αποτέλεσμα οι όποιες επιδοτήσεις των τιμολογίων να μην έχουν ουσιώδη οικονομική επίπτωση στους λογαριασμούς, αφού οι τιμές της μεγαβατώρας είναι πλέον αστρονομικές.

Βέβαια και σε αυτό τον τομέα έχουν δώσει τις πολιτικές κατευθύνσεις τους όταν μας είπαν να μην ξεχνάμε το θερμοσίφωνο και να κλείνουμε τα φώτα. Εκεί μας έφτασαν. Να φοβόμαστε να ανοίξουμε τη θέρμανση και να εκπαιδευτούμε να αντέχουμε την παγωνιά. Και να νιώθουμε και τύψεις διότι όπως είπε ο άλλος υπουργός, όσοι έχουν αυτοκίνητο σε αυτή τη χώρα είναι πλούσιοι… Σε αυτό βέβαια δεν έχουν άδικο…  Όταν μετατρέπουν τη βενζίνη σε υπερπολυτελές προϊόν από είδος πρώτης ανάγκης… τελικά θα  θεωρείσαι πλούσιος αν μπορέσεις να πας τα παιδιά σου στο σχολείο, τη μάνα σου στο γιατρό και να μετακινηθείς στη δουλειά σου…

Βέβαια ο κ. Μητσοτάκης έχει καλυμμένα τα πολιτικά νώτα του, διότι για την ακρίβεια όπως είπε φταίει η ρωσική εισβολή. Ο κακός ανατολικός ιμπεριαλισμός, και όχι  ο καλός ιμπεριαλισμός της Δύσης που είναι ο αρχάγγελος της κάθαρσης και δικαιούται να μακελεύει όλο τον  πλανήτη.  Και το λέει αυτό ο Πρωθυπουργός, σαν να είναι άγνωστο στην κοινωνία ότι το Δεκέμβρη ο πληθωρισμός είχε εκτοξευθεί στο 5,1%, τον Ιανουάριο στο 6% και το Φλεβάρη στο 7%… Επίσης τον Ιανουάριο με βάση τα στοιχεία  του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου τιμών, στις λιανικές τιμές αμόλυβδης βενζίνης η χώρα μας κατείχε την 5η θέση στην Ευρώπη, που σημαίνει ότι ήταν πολύ πιο πάνω από τη μέση τιμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει