Σε… κινούμενη άμμο η Υπηρεσία Καθαριότητας

Εργαζόμενοι στον αέρα, μισθοδοσία εν αμφιβόλω

114

Σε αναμμένα κάρβουνα η Υπηρεσία Καθαριότητας εν όψει της συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει 130 συμβασιούχοι με τα οποία προσπαθούν να παρατείνουν την παραμονή τους στη δουλειά τους. Πρόκειται για έμπειρο προσωπικό το οποίο εργάζεται στην υπηρεσία από το 2016 μέχρι σήμερα και τις επόμενες μέρες θα συζητηθούν οι δικαστικές προσφυγές που έχουν καταθέσει με σκοπό να καταφέρουν να κρατήσουν τις δουλειές τους.

Τόσο οι συμβασιούχοι όσο και ο Σύλλογος Εργαζομένων της υπηρεσίας καθαριότητας  που βρίσκονται στο πλευρό τους, συναντήθηκαν χθες με τον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Β. Λαμπρινό από τον οποίο ζήτησαν εν όψει της συζήτησης της υπόθεσης τους στο δικαστήριο, η δημοτική Αρχή να συνομολογήσει τις αξιώσεις των εργαζομένων και να συμπαραταχθεί στο πλευρό τους ώστε να μη χάσουν τη δουλειά τους.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος τόνισε ότι κατανοεί τα αιτήματα τους, την ανάγκη τους να δουλέψουν όπως και την ανάγκη της υπηρεσίας να στηριχθεί από εργαζόμενους και ότι το όλο θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο σύσκεψης που θα ακολουθήσει με τα στελέχη της δημοτικής Αρχής και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κ. Βαρδαβά.

Όπως προκύπτει η δημοτική Αρχή, με αφορμή το ζήτημα των εργαζομένων είναι έντονα προβληματισμένη, καθώς δεν έχει λάβει ακόμα την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το επίμαχο θέμα των δημοτικών τελών.

Ειδικότερα αυτό που φαίνεται ότι την προβληματίζει είναι το ζήτημα των περικοπών που έχουν γίνει από τη μισθοδοσία συνολικού ύψους 1 εκ ευρώ. Αν λοιπόν τελικά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εγκρίνει τη μείωση του μισθοδοτικού κόστους αυτό θα δημιουργήσει ένα ντόμινο εξελίξεων σε σχέση με το τι θα κοπεί κι από πού. Στελέχη της Λότζια τονίζουν με νόημα στην «Π» ότι αυτή τη στιγμή βαδίζουμε σε μια «κινούμενη άμμο».

Από τη μια πλευρά είναι σε ομηρία οι εργαζόμενοι που με κάθε τρόπο προσπαθούν να διασφαλίσουν την εργασιακή παραμονή τους και ο αγώνας τους είναι ιερός. Από την άλλη ο Δήμος βρίσκεται και αυτός από την πλευρά του σε ομηρία, όσο παραμένουν σε εκκρεμότητα τα δημοτικά τέλη, καθώς υπάρχει μια κατάσταση αβεβαιότητας και πλήρους αδυναμίας προγραμματισμού. Έτσι είμαστε αναγκασμένοι να λειτουργούμε με σενάρια.

Αν δηλαδή εγκρίνει η Αποκεντρωμένη τα δημοτικά τέλη  το ερώτημα είναι από πού θα γίνουν οι περικοπές. Αντίστοιχα αν δεν τα εγκρίνει, το ερώτημα είναι αν θα εξακολουθήσει αυτή η διαδικασία της αλλεπάλληλης κατάθεσης προτάσεων που έχει ήδη δείξει πόσα προβλήματα δημιουργεί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει