«Περιφρονεί τα σωματεία η ΕΟΠΕ»

Η ΑΘΛΕΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΑΘΜΩΝ

119

Πέντε σωματεία βόλεϊ έστειλαν ανακοίνωση διαμαρτυρίας στην ΕΟΠΕ για τις σκληρές ποινές (βλ. αφαίρεση βαθμών) που τους επέβαλε (με καθυστέρηση ενάμιση χρόνου) επειδή επέλεξαν να αγωνιστούν σε κατώτερες κατηγορίες λόγω της κρίσης που έφερε η πανδημία.

Την επιστολή διαμαρτυρίας υπογράφει μεταξύ άλλων και η ΑΘΛΕΣΗ, η οποία μαζί με τη Μεσσαρά υπέστησαν αφαίρεση 6 βαθμών από το τρέχον Παγκρήτιο πρωτάθλημα γυναικών εξαιτίας της αποχώρησής τους από την Α2, το καλοκαίρι του 2020…

Αναλυτικά η επιστολή των 5 σωματείων (ΑΘΛΕΣΗ, Μεσσηνιακός, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Δραπετσώνα, ΜΕΝΤ):

«Σε μία εποχή που ο ελληνικός αθλητισμός προτού προλάβει να συνέλθει από την οικονομική κρίση μαστίζεται μαζί με όλη την κοινωνία από την πανδημία και τις παρενέργειες της, η ΕΟΠΕ δείχνει την περιφρόνηση της για τα σωματεία που εν μέσω της πανδημίας, επέλεξαν το καλοκαίρι του 2020 να δηλώσουν συμμετοχή σε χαμηλότερη κατηγορία επιβάλλοντας τους εξοντωτικές κυρώσεις αφαίρεσης βαθών και μάλιστα από το τρέχον πρωτάθλημα, ενάμιση χρόνο μετά.

Για να αντιληφθεί ο κόσμος του αθλήματος την τραγικότητα του ζητήματος, ενημερώνουμε πως από την εποχή της οικονομικής κρίσης η ΕΟΠΕ είχε συμπεριλάβει διάταξη στους κανονισμούς της με την οποία έδινε το δικαίωμα σε ομάδες, που δικαιούνται συμμετοχής σε κάποιο πρωτάθλημα και αδυνατούν να αναλάβουν το οικονομικό βάρος της συμμετοχής τους σε αυτό, να συμμετάσχουν την επόμενη αγωνιστική περίοδο σε χαμηλότερη κατηγορία, χωρίς συνέπειες αν η σχετική δήλωση γίνει πριν τις 30 Ιουνίου. Αν η δήλωση γινόταν αργότερα, προβλεπόταν κυρώσεις.

Η σημερινή διοίκηση της ΕΟΠΕ, όχι μόνο δεν έλαβε κανένα ειδικό σχετικό μέτρο μετά την εκδήλωση της πανδημίας, αλλά είχε ήδη φροντίσει από το 2018 να αυστηροποιήσει την παραπάνω  διάταξη επιβάλλοντας ποινές αφαίρεσης βαθμών ακόμα και σε περιπτώσεις έγκαιρης δήλωσης συμμετοχής σε χαμηλότερη κατηγορία.

Και δεν έφτανε αυτό, αλλά το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΟΠΕ επιλήφθηκε του θέματος με ενάμιση χρόνο καθυστέρηση επιβάλλοντας σε εννέα ομάδες που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα κατώτερης κατηγορίας το 2020, ποινή αφαίρεσης βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν.

Έτσι δείχνετε κύριοι της ΕΟΠΕ τη στήριξη σας στα σωματεία που αγωνίζονται να επιβιώσουν εν μέσω τόσων δεινών!!!

Εμείς δεν θα προσβάλουμε στο ΑΣΕΑΔ τις σχετικές αποφάσεις, γιατί δεν μας περισσεύουν τα χρήματα που χρειάζονται για τις νομικές ενέργειες.

Ελπίζουμε όμως όλος ο κόσμος του αθλήματος να έβγαλε τα συμπεράσματα του για το ποιοι και με ποιον τρόπο διαχειρίζονται τις τύχες του αθλήματος που αγαπάμε».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει