Κάπου… κάπως… κάποτε

137
Του Ηλία Παλιεράκη

Σε τρελά πρωτόγνωρα νούμερα για την χώρα μας, έχει σκαρφαλώσει η covid 19 με πενήντα χιλιάδες περίπου διαβεβαιωμένα κρούσματα… Πού θα πάει αυτή η τρελή κούρσα δεν ξέρω με τις συνεχόμενες μεταλλάξεις  του ιού να διαδέχεται η μία την άλλη, προερχόμενες από κάθε πλευρά του πλανήτη.

Πού πάμε σαν ζωντανή οντότητα και σαν ανθρώπινο είδος, είναι κυριολεκτικά αβέβαιο.. Μετά από  ευσυνείδητη σκέψη καταλήγω στο συμπέρασμα, το οποίο και αντεύχομαι να συμβεί,  ότι δεν θα επανέλθουμε σαν κοινωνία και σαν ανθρώπινο είδος όπως ήμασταν πριν να μας βρει αυτό το κακό με την covid 19 ..

Όλα αυτά που ζήσαμε πριν, θα είναι μια καλή ανάμνηση που θα διηγούμαστε στις επόμενες γενιές, λέγοντάς τους με καμάρι και ιδιαίτερη έμφαση πως ήταν η ζωή πριν την covid 19… Θα λέμε λοιπόν φίλες και φίλοι ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ όπως και ο τίτλος των ανησυχιών μου αυτών και Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.

Και δεν έφτανε αυτό έχουμε και την αβάσταχτη αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας και όλων των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας σε ποσοστό μέχρι και τριακόσια τοις εκατό. Επίσης έχουμε μεγάλες αυξήσεις σε όλων των ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων. Εδώ ταιριάζει απόλυτα η παροιμία  ΗΤΑΝΕ ΤΟ ΚΛΗΜΑ ΣΤΡΑΒΟ ΤΟ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ …Θα καταντήσουμε να είναι είδος πολυτελείας να έχεις ρεύμα στο σπίτι σου η στην επιχείρηση σου, έτσι όπως βλέπω να πηγαίνει η δουλειά..

Όμως τα επιδόματα δε λέω ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ, δίνονται και στους  συνταξιούχους αλλά και στην ενέργεια 42 ευρώ έκαστος και ας σου έχει έρθει καπέλο αύξησης διακόσια ευρώ…Καλά είναι και αυτά δεν πρέπει να παραπονιόμαστε, ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν αυτοί… Και θα με ρωτήσετε  εύλογα ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ ΕΣΥ… Εδώ και τρία χρόνια που αρθρογραφώ και επικοινωνώ με αυτόν τον τρόπο μαζί σας, έχω δεχτεί μεγάλη αγάπη και σας ευχαριστώ θερμά.

Ποτέ δεν δίστασα και ούτε θα το κάνω ποτέ για όσο καιρό αρθρογραφώ, πάντα έχω μάθει με ευλάβεια  να αναδεικνύω δίκαια και χωρίς κομματικές ταμπέλες τα προβλήματα του κόσμου… Υπάρχουν, φίλες και φίλοι μου, λύσεις που τις έχω επαναλάβει σε προγενέστερες μου αρθρογραφίες, αρκεί να έχουν τη πρόθεση να σκύψουν το κεφάλι οι αρμόδιοι φορείς να τις ακούσουν και εν συνεχεία να τις υλοποιήσουν. Πρέπει οπωσδήποτε να μειωθεί ο συντελεστής  ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ… Να μειωθούν οι δείκτες  του ΦΠΑ,  αλλά και η φορολογία των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Δια μαγείας όλα θα φτιάξουν και θα ομαλοποιηθούν με ευκολία.. Όσο αφορά τα επιδόματα είμαι απόλυτα αντίθετος, γιατί είναι μια σταγόνα στον ωκεανό και μπορεί αυτά τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν σε πολύ  πιο σοβαρά και αναγκαία προβλήματα όπως ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ αλλά και στην ενίσχυση και αναβάθμιση ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ…

Κλείνοντας θα υπενθυμίσω σε όλες και όλους μας ότι κάθε πολιτική κυβέρνηση και κόμμα στο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, είναι δικιά μας επιλογή και παίρνει δύναμη από τη δικιά μας ψήφο και με τον ίδιο τρόπο πρέπει να κρίνεται δίκαια με την δική μας ψήφο και όταν θα έρθει η ώρα αυτή κάποιες και κάποιοι  δεν πρέπει να το  ξεχνάνε, είτε από άγνοια ή επειδή έχουν προσωπικό συμφέρον…Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ…

Gmail: iliaspalierakis@gmail.com  

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει