Επιμένει να ζητά ευελιξία για την εξεταστική το Πανεπιστήμιο Κρήτης

141

Τη λήψη μέτρων από πλευράς Πολιτείας προκειμένου να είναι πιο ασφαλής η επιστροφή στα αμφιθέατρα ζητά η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στο ανακοινωθέν της, τονίζει πως το Ίδρυμα κατά την προηγούμενη περίοδο κατάφερε κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του. Σε αυτό συντέλεσαν η επιμελής προετοιμασία του Πανεπιστημίου σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό της μεγάλης πλειονότητας της πανεπιστημιακής κοινότητας καθώς και με την υποδειγματική στάση των φοιτητών.

«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για την άψογη συνεργασία και την εν γένει συμβολή τους. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πολιτείας, για την προστασία της υγείας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας», αναφέρει.

Τονίζει πως «η επανέναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων συντελείται εν μέσω έξαρσης της πανδημίας. Καλούμε την Πολιτεία να συνδράμει με όλους τους δυνατούς τρόπους στην προστασία της υγείας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, εξασφαλίζοντας πόρους για προσωπικό που διενεργεί τους ελέγχους, δωρεάν self test για φοιτητές και διδάσκοντες, εγκατάσταση κινητών μονάδων διενέργειας rapid test στα πανεπιστήμια, και παρέχοντας την δυνατότητα και την ευελιξία στα πανεπιστήμια για εξ αποστάσεως διδασκαλία και διενέργεια εξετάσεων, όπου αυτό κρίνεται σκόπιμο».

Την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου ξεκινά η εξεταστική περίοδος. Για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις οι φοιτητές υποχρεούνται να εγγραφούν στην πλατφόρμα edupass. «Το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε οι φοιτητές που θα νοσήσουν με λοίμωξη, να μην χάσουν κανένα εξεταζόμενο μάθημα.

Με επιμέλεια των διδασκόντων σε συνεργασία με τις ακαδημαϊκές μονάδες, θα τους δοθεί η ευκαιρία να εξεταστούν σε μεταγενέστερο χρόνο. H αδυναμία συμμετοχής στην εξεταστική διαδικασία θα πιστοποιείται από την εγγραφή τους στην πλατφόρμα edupass», καταλήγει η Σύγκλητος.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει