Έμφαση στα ρέματα από την Περιφέρεια Κρήτης

Από την αυτοψία που πραγματοποίησε ο Νίκος Συριγωνάκης σε ρέματα και παραπόταμους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου

166

Ένα από τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Κρήτης, ειδικότερα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, είναι το πρόβλημα διαχείρισης των ρεμάτων.  Πρόκειται για ένα διαχρονικό ζήτημα, καθώς σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, υπάρχουν πολλά ρέματα και παραπόταμοι, πολλά από τα οποία διέρχονται μάλιστα μέσα από οικισμούς πόλεων και κωμοπόλεων και δημιουργούν πολύ μεγάλα προβλήματα, ειδικότερα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Η Περιφέρεια Κρήτης και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης, ήδη από πέρυσι είχαν προχωρήσει σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και τους κατά τόπους δήμους, σε χαρτογραφήσεις των ρεμάτων, σε ιεράρχηση των προβλημάτων και σε καθαρισμούς μεγάλου μέρους αυτών.

Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα, με τη συνεργασία των δήμων προχώρησαν καίριοι καθαρισμοί σε σημεία που είχαν να καθαριστούν για περισσότερα από 15 χρόνια κι αποτελούσαν καθημερινό κίνδυνο για πολίτες και διερχόμενους οδηγούς, ειδικότερα στις περιπτώσεις των έντονων βροχοπτώσεων και των μεγάλων κακοκαιριών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης μάλιστα, είχε επισκεφθεί όλες τις περιοχές στις οποίες πραγματοποιούνταν παρεμβάσεις και είχε πραγματοποιήσει αυτοψίες προκειμένου να διαπιστώσει την ανάγκη τους.  Αντίστοιχα και χθες, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης πραγματοποίησε αυτοψία σε περιοχές της ενδοχώρας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου όπου υπάρχουν ρέματα και παραπόταμοι.

Στην αυτοψία παρευρέθηκε και το στέλεχος της διεύθυνσης τεχνικών έργων κ. Γιώργος Ορφανός.  Ο κ. Συριγωνάκης από τους επιτόπιους ελέγχους που έκανε διαπίστωσε ότι, δεν καταγράφονται σημαντικά προβλήματα τα οποία να σχετίζονται με το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Συριγωνάκης τόνισε επίσης, ότι η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου είναι σε εικοσιτετράωρη επιφυλακή με τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων προκειμένου να υπάρχει παρέμβαση όπου και όποτε απαιτηθεί.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει