Συγκίνηση στο ΠΑΓΝΗ: Πήρε την ευλογία του γέροντα Ειρηναίου

9,334

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, ο σεβάσμιος γέροντας κ. Ειρηναίος. Σε εκείνον έσπευσε ο διάδοχος του λίγο πριν την αναχώρηση του για το Φανάρι προκειμένου σήμερα ενώπιον της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου να αποδεχθεί τη θέση του και να ακολουθήσει το λεγόμενο Μικρό και Μεγάλο Μήνυμα.

Παρά το πιεστικό πρόγραμμα, την τεράστια συναισθηματική φόρτιση και τα τηλέφωνα να χτυπούν ακατάπαυστα, ο Σεβασμιότατος κ. Ευγένιος εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί τον γέροντα και να πάρει την ευλογία του.

Δυο διαφορετικοί Ιεράρχες, διαφορετικές γενιές, αφοσιωμένοι στην Εκκλησία και με πολλή αγάπη για τον συνάνθρωπο. Μία φωτογραφία χίλιες λέξεις. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ευγένιος σκύβει πάνω από τον γέροντα Ειρηναίο με στοργή, τον κοιτάει μέσα στα μάτια με σεβασμό και εκείνος τού χαμογελάει.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης λίγο πριν πετάξει  από το αεροδρόμιο Ηρακλείου
Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης λίγο πριν πετάξει
από το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Χθες το μεσημέρι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης μαζί ιερείς του στενού περιβάλλοντος του αναχώρησαν για Κωνσταντινούπολη. Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου τού επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από εκπροσώπους φορέων και Αρχών, ιερείς, μοναχούς και πιστούς. Χειροκροτούσαν και φώναζαν «άξιος» ενώ και αρκετοί ταξιδιώτες έσπευσαν να τον συγχαρούν από κοντά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει