Ο ΕΟΤ αποφάσισε να στηρίξει το Γεωπάρκο του Ψηλορείτη… αφού τον εξύμνησαν οι New York Times

316

Το Γεωπάρκο του Ψηλορείτη αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για τον τόπο!

Ο ΓΓ του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης, είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ανωγείων, κ. Σωκράτη Κεφαλογιάννη,  με στόχο την προβολή και περαιτέρω ανάδειξη του Ψηλορείτη στο εξωτερικό.

Τα γεωπάρκα είναι φυσικά μνημεία που κεντρίζουν το ενδιαφέρον εκατομμυρίων επισκεπτών σε όλο τον κόσμο.

Προσελκύουν τουρισμό υψηλού επιπέδου, δίνουν την ευκαιρία για μοναδικές εμπειρίες σε όσους επιλέξουν να τα επισκεφθούν όλες τις εποχές του χρόνου ενώ αποτελούν και αναπτυξιακή ευκαιρία για τις ορεινές και τις ηπειρωτικές περιοχές στις οποίες συνήθως βρίσκονται.

Πέντε ελληνικά γεωπάρκα έχουν συμπεριληφθεί στον παγκόσμιο χάρτη της UNESCO. Δύο από αυτά βρίσκονται στην Κρήτη, του Ψηλορείτη και της Σητείας.

Ως πρώτα βήματα της συνεργασίας συμφωνήθηκε, αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας, ο ΕΟΤ να στηρίξει την παρουσία του Γεωπάρκου σε επιλεγμένες εκθέσεις του εξωτερικού, να πραγματοποιήσει παρουσιάσεις σε εξειδικευμένους tour operators της Ευρώπης, να αναλάβει την διοργάνωση οργανωμένων ξένων δημοσιογραφικών αποστολών στην περιοχή και άλλες στοχευμένες δράσεις.

Αντίστοιχη πρωτοβουλία θα αναληφθεί με το γεωπάρκο Σητείας αλλά και σταδιακά με τα υπόλοιπα ελληνικά Γεωπάρκα. Ο ΕΟΤ δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανάδειξη των ορεινών προορισμών της χώρας αλλά και στις περιοχές εκείνες που μπορούν να υποστηρίξουν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες προστιθέμενης αξίας για το τουριστικό μας προϊόν συνολικά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει