Μαματζάκης: Γι’ αυτό εγκαταλείψαμε την Αγία Αικατερίνη

ΕΧΟΥΝ... ΜΕΛΛΟΝ ΟΙ ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ RAPID TEST / Αυξάνονται τα κλιμάκια σε πλ. Ελευθερίας και Εσταυρωμένο

3,206

Η ταλαιπωρία του κόσμου με τις ατελείωτες ουρές και την πολύωρη αναμονή για rapid test συνεχίζεται στο Ηράκλειο και η κατάσταση θα χειροτερέψει με το άνοιγμα των σχολείων, παρά το γεγονός ότι αυξάνονται τα κλιμάκια για τη διενέργεια των τεστ.

Ο επόπτης των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ στον ν. Ηρακλείου κ. Πάνος Μαματζάκης μίλησε στην “Π” για την απόφαση να καταργηθεί το κέντρο εξέτασης στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης αλλά να αυξηθούν τα κλιμάκια για τη διενέργεια των τεστ από τρία σε τέσσερα, δύο στην πλατεία Ελευθερίας και 2 στο κέντρο υγείας στον Εσταυρωμένο. Επιπλέον, όπως σημείωσε, θα διενεργούνται τεστ στο Γάζι, τη Χερσόνησο και τις Γούρνες.

Γιατί φύγαμε από την Αγία Αικατερίνη

Ο κ. Μαματζάκης μάς είπε: “Φύγαμε από την Αγία Αικατερίνη γιατί δουλεύαμε σε έναν μικρό οικίσκο ανάμεσα στις καφετέριες και ο συγχρωτισμός δεν βοηθούσε το έργο μας. Επιλέξαμε να ενισχύσουμε το κέντρο ελέγχου στην πλατεία Ελευθερίας και στον Εσταυρωμένο με συνολικά τέσσερα κλιμάκια, ώστε να είμαστε συγκεντρωμένοι και σε περίπτωση κρουσμάτων μεταξύ του προσωπικού μας -εφόσον έχουμε 22 νοσηλεύτριες- να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα κενά.

Να τονίσουμε ότι θα κάνουμε τεστ καθημερινά εκτός Σαββάτου 9-3μ.μ. Επίσης τεστ θα γίνονται από τα κλιμάκιά  μας στο Γάζι, τη Χερσόνησο, τις Γούρνες, γιατί μας ενδιαφέρει η όσο το δυνατόν συνολική κάλυψη του πληθυσμού και όχι μόνο στο κέντρο του Ηρακλείου”.

“Τις ουρές δεν θα τις αποφύγουμε”

Ο ίδιος πάντως σχολίασε ότι οι ουρές θα συνεχίσουν να υπάρχουν ειδικά τώρα που ανοίγουν τα σχολεία καθώς εκατοντάδες άνθρωποι προσέρχονται καθημερινά για rapid test.

Πού θα γίνονται τα τεστ

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα 10 Ιανουαρίου τα σταθερά σημεία δειγματοληψίας που θα λειτουργούν στο Ηράκλειο, είναι η πλατεία Ελευθερίας και ο προαύλειος χώρος του κτηρίου της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (Εσταυρωμένος).

Τα σημεία θα λειτουργούν από Κυριακή έως Παρασκευή (εκτός Σαββάτου).

Το ωράριο λειτουργίας είναι: 09:00 έως 15:00.

Έλεγχος ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς θα πραγματοποιηθεί σήμερα, την Τετάρτη 12/01/2022 και την Παρασκευή 14/01/2022 και ώρες 09:00- 15:00 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Η δειγματοληψία θα πραγματοποιηθεί στο ISOBOX – πλατεία Δημαρχείου Γαζίου, Δήμος Μαλεβιζίου.

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του κινητού τους τηλέφωνου. Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά.

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) θα πραγματοποιηθούν σε πεζούς σήμερα 09:30-14:30 στο ISOBOX – προαύλειος χώρος ΤΟΜΥ Χερσονήσου και την Πέμπτη 13/01/2022 και ώρες 09:30-14:30 στον Δήμο Χερσονήσου – Αγροτικό Ιατρείο Γουρνών (Πρώην Αμερικανική Βάση), από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει