ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ ΣΤΟ ΓΑΖΙ: Αστυνομικός απέτρεψε 20χρονη να… σφαχτεί με το μαχαίρι

Το καλοκαίρι είχε αποτρέψει με συνάδελφό του μία ακόμα αυτοκτονία

2,175

«Η ζωή δεν είναι μόνο μαύρο,  κοπέλα μου… Η ζωή έχει και ωραίες πλευρές. Μπορούμε να την  βρούμε την άκρη, πίστεψε με». Με αυτά τα λόγια και με τρομερή ηρεμία στη φωνή του ο αστυνομικός του Α.Τ. Μαλεβιζίου προσπάθησε να πείσει την 20χρονη να πετάξει το μαχαίρι, με το οποίο απειλούσε να δώσει τέλος στη ζωή της. Η κοπέλα, η οποία πλέον βρίσκεται στην Ψυχιατρική κλινική, ήταν σε άσχημη κατάσταση. «Δεν μου αρέσει η ζωή μου, θέλω να πεθάνω» φώναζε.

Πιο δίπλα στεκόταν η μητέρα της. Η γυναίκα τα είχε χάσει. Δεν ήξερε αλλά ούτε και ήταν σε θέση να βοηθήσει το παιδί της, το οποίο βρισκόταν σε κρίση.

Οι φωνές της 20χρονης είχαν ξεσηκώσει νωρίτερα τη γειτονιά, σε περιοχή του Γαζίου. Είχε κλειδωθεί  στο σπίτι με το μαχαίρι στο χέρι, ουρλιάζοντας ότι θα δώσει τέλος στη ζωή της μέχρι που κατέφθασε στο σημείο περιπολικό του Α.Τ. Μαλεβιζίου.

Ο αστυνομικός προσέγγισε το σπίτι και προσπάθησε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοπέλας, η οποία όμως ήταν εκτός εαυτού. Όπως περιέγραψαν περίοικοι, προσπάθησε να την καλμάρει με τον τρόπο του ώστε να την πείσει να πετάξει το μαχαίρι και να μεταφερθεί για παροχή ειδικής βοήθειας.

Ο ίδιος αστυνομικός είχε αποτρέψει και άλλη αυτοκτονία

Είναι εκπληκτικό ότι το  καλοκαίρι ο ίδιος αστυνομικός μαζί με συνάδελφο του είχαν σώσει από βέβαιο θάνατο μία ακόμα γυναίκα, η οποία θέλησε να δώσει τέλος στη ζωή της με χάπια. Μάλιστα η «Π» είχε αναφερθεί εκτενώς τότε στην φοβερή ιστορία. Οι δύο υπαρχιφύλακες, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει σε ειδικές υπηρεσίες, στη διάρκεια της κοινής τους βάρδιας πήραν εντολή από το «100» να μεταβούν σε περιοχή του Γαζίου καθώς η ζωή 37χρονης διέτρεχε άμεσο κίνδυνο.

Η κοπέλα είχε επικοινωνήσει μεταμεσονύκτιες ώρες με τον πρώην σύντροφο της. «Δεν θα ξημερωθώ» φέρεται να του είπε, εκφράζοντας την πρόθεση της να δώσει τέλος στη ζωή της καθώς ένιωθε απογοητευμένη. Αυτή ήταν η τελευταία επικοινωνία μεταξύ τους. Προσπάθησε να μιλήσει και πάλι μαζί της, μάταια όμως. Έτσι, αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια.

Οι δύο υπαρχιφύλακες μόλις έλαβαν το σχετικό σήμα, επικοινώνησαν στο τηλέφωνο με τον πρώην σύντροφο προκειμένου να έχουν μία πιο άμεση εικόνα αλλά και να τους καθοδηγήσει σχετικά με το ακριβές στίγμα της κατοικίας της 37χρονης. Μέσω google map βρήκαν τις ακριβείς συντεταγμένες ενώ είχαν στη διάθεση τους την περιγραφή του σπιτιού, το οποίο διέθετε ψηλή περίφραξη, κάγκελα και τοιχία.

Όταν έφθασαν εκεί, τα πάντα ήταν ερμητικά κλειστά. Είχαν καλέσει αλλεπάλληλες φορές στο κινητό της 37χρονης, χωρίς απόκριση. Οι γείτονες που στο μεταξύ κινητοποιήθηκαν, ενημέρωσαν  ότι δεν την είχαν δει από το προηγούμενο βράδυ.

Το πιο ανησυχητικό ήταν ότι το σκυλί της κοπέλας γαύγιζε σαν τρελό μέσα στο σπίτι. Οι άνθρωποι της γειτονιάς ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι η 37χρονη πήγαινε το σκυλί βόλτα και μετά, πάντα,  το άφηνε στην αυλή.

Οι υπαρχιφύλακες σκαρφάλωσαν, μπήκαν μέσα και συνέχισαν να καλούν στο κινητό της. Άκουγαν τον ήχο του, όπως και άκουσαν ένα μακρόσυρτο μουγκρητό. Τότε πήραν την απόφαση να σπάσουν το παράθυρο.

Η κοπέλα ήταν πεσμένη στον καναπέ και δίπλα υπήρχαν κουτιά με χάπια. «Λιποθύμησε στα χέρια μας. Την παρέλαβε το ΕΚΑΒ και μάθαμε μετά ότι την σώσαμε από το θάνατο. Η κατάστασή της ήταν πολύ κρίσιμη. Ο πρώην φίλος της έκλαιγε με λυγμούς στο τηλέφωνο όταν τον ενημερώσαμε τι είχε συμβεί» είχαν περιγράψει τότε.

ΕΛ.ΑΣ: Απέτρεψαν και άλλον συνάνθρωπό μας

Πριν λίγες ημέρες στα Χανιά, αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων, της ΕΚΑΜ αλλά και διαπραγματευτές βοήθησαν στο να αποτραπεί μία ακόμα τραγωδία. Ένας μεσήλικας, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, απειλούσε να δώσει τέλος στη ζωή του με ένα περίστροφο, ενώ δεν άφηνε κανένα από το στενό συγγενικό του περιβάλλον να τον πλησιάσει.

Σχεδόν πέντε ώρες κράτησε η όλη διαδικασία μέχρι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ να μπορέσουν να αποσπάσουν το περίστροφο. Τη μοναδική στιγμή που  άφησε για δευτερόλεπτα το όπλο από το χέρι του, στο πλάι του κρεβατιού, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο δωμάτιο.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα περιστατικά που καλούνται να διαχειριστούν μέσα στην υπηρεσιακή τους καθημερινότητα αστυνομικοί και στην Κρήτη, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με πολλές και διαφορετικές καταστάσεις,  ψυχοφθόρες, απρόβλεπτες και   επικίνδυνες. Πολύ περισσότερο εν μέσω πανδημίας που καταγράφεται σοβαρή αύξηση σε περιστατικά βιαιότητας, αυτοκτονίες και απόπειρες αυτοκτονίας, ψυχιατρικών εγκλεισμών κλπ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει