70 Χρόνια ΠΟΑ: Σύλλογος με αξιοπρέπεια και υψηλά ιδανικά

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΛΕΚΑ ΓΙΑ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ

1.369
Ο κ. Γιώργος Λέλεκας

Φέτος ο Π.Ο. Ατσαλένιου συμπληρώνει 70 χρόνια ζωής, εν μέσω μίας πολύ δύσκολης και πρωτοφανούς κατάστασης για την χώρα μας αλλά και όλο τον κόσμο.

Πριν από 70 χρόνια μία παρέα προσφύγων της Μικράς Ασίας  αποφάσισαν να θυμηθούν και να τιμήσουν την ιστορία τους ιδρύοντας την ομάδα, μέσω της οποίας θα διατηρούσαν για πάντα ζωντανές τις μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας.

Ο ΠΟΑ για το προάστειο (και όχι μόνο) αντιπροσωπεύει πολλά.Έγινε κομμάτι της ζωής μας και ο εκφραστής του Μικρασιάτικου στοιχείου, όχι μόνο στο προάστειο αλλά και στην πόλη του Ηρακλείου.

Σήμερα αποτελεί τον εκφραστή μίας άλλης ποδοσφαιρικής-αθλητικής  κουλτούρας, πορεύεται με αξιοπρέπεια και με υψηλά ιδανικά και αντιπροσωπεύει τον τίμιο και συνεχή αγώνα για την νίκη και την δικαίωση μέσα από τις δυσκολίες. Ο ΠΟΑ έμεινε και παραμένει πιστός στις αξίες του, στο πέρασμα των χρόνων και δεν τις θυσίασε στον βωμό της ανόδου στις υψηλές κατηγορίες. Ο ΠΟΑ ότι έχει πετύχει και συνεχίζει να πετυχαίνει είναι με τις δικές του δυνάμεις και μέσα από ένα συνεπή,τίμιο και χωρίς παρασκήνιο αγώνα.

Ο ΠΟΑ ήταν πάντα μια μηχανή παραγωγής ταλέντων, δεν θα μπορούσε λοιπόν να μείνει χωρίς ακαδημίες.  Σήμερα οι ακαδημίες ποδοσφαίρου του ΠΟΑ είναι σημείο αναφοράς όχι μόνο στο νομό μας αλλά και πανελληνίως. Με ιδιαίτερη φιλοσοφία για τις υποδομές, στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια, έχει καταφέρει να επιτελεί διπλό έργο.

Από την μία κοινωνικό έργο καθώς στις τάξεις της Ακαδημίας υπάρχουν τμήματα προπονητικά με στόχο την άθληση των νέων ανεξαρτήτως ικανοτήτων αλλά και αγωνιστικά τμήματα ώστε να αναπτυχθεί μέσα από σωστές διαδικασίες το φυσικό ταλέντο των αθλητών.

 

ΠΟΑ 1953
1953: Διακρίνονται από αριστερά: Γκογκόσης Δημ., Καφούσης Αδάμης, Καραϊσκος Γιώργος, Μαρκάκης Τάκης, Βοριάς Δημήτρης, Γεραπετρίδης Τάσος, Μπετεινάκης Στάθης, Αρβανίδης Κώστας, Κουντούρης Αποστόλης και Ελευσίνιος (είχε αποκτηθεί από την Ελευσίνα)

 

Με γνώμονα την εμπειρία  και μελετώντας τόσο τους οδηγούς της ΕΠΟ, όσο και προγράμματα ανάπτυξης ακαδημιών μεγάλων ομάδων της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού ο Παναθλητικός Ομιλος Ατσαλένιου  έχει διαμορφώσει το καινούργιο πρόγραμμα του για τα επόμενα χρόνια. Έχουμε κατανοήσει ότι η επιτυχία απαιτεί συνεχή επιμόρφωση δουλειά, προγραμματισμό, μεθοδολογία και πάνω απ’ όλα υπομονή. Η ακαδημία του ΠΟΑ αυξάνει συνεχώς τον αριθμό των παιδιών στα τμήματα υποδομής στα οποία συμμετέχουν μικροί ποδοσφαιριστές ανεξάρτητα από την γλώσσα, το φύλο, την θρησκεία, την εθνικότητα, την φυλή.

Συμμετέχει στα παιδικά που διοργανώνει η ΕΠΣΗ,ο Δήμος Ηρακλείου και τουρνουά σε όλη την χώρα αλλά και το εξωτερικό με στόχο να μάθουν τους κανόνες ποδοσφαίρου, να αποκτήσουν ποδοσφαιρική παιδεία αλλά και την ανάδειξη και αξιοποίηση των πιο ταλαντούχων νεαρών που έχουν προοπτικές να φθάσουν μέχρι την πρώτη ομάδα, είτε άλλες ομάδες υψηλότερων κατηγοριών ακόμη και τις Εθνικές ομάδες.

Επίσης έχει στόχο τα παιδιά, να έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε ένα χώρο για να παίξουν, να διασκεδάσουν, να χαρούν, αφού το παιχνίδι της αλάνας έχει πια χαθεί αλλά και την την δημιουργία φιλάθλων σωστά γαλουχημένων και εκτός αγωνιστικού χώρου.

 

Ομάδα σκακιού του ΠΟΑ
Ομάδα σκακιού του ΠΟΑ

 

Τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες στο ποδόσφαιρο, εντάσσονται στα αγωνιστικά τμήματα της Ακαδημίας – στον Ερμή Ατσαλένιου – στον Κεραυνό Ατσαλένιου  και τους δίνεται  η ευκαιρία για διάκριση ακόμη και συμμετοχή στην πρώτη ομάδα.

Σήμερα ο Ερμής και ο Κεραυνός πρωταγωνιστούν στις κατηγορίες που αγωνίζονται ακολουθώντας τον προγραμματισμό που έχει γίνει και με τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας.

Ο ΠΟΑ είναι οικογένεια, υποστηρίζουμε κάθε ποδοσφαιριστή μας ο οποίος είναι σημαντικός και νιώθει ξεχωριστός και η ανάπτυξη του είναι το παν.Φροντίζουμε να έχουμε μεγάλους ποδοσφαιριστές αλλά κυρίως μεγάλους ανθρώπους.

Ο οργανισμός του ΠΟΑ είναι από τους μεγαλύτερους και πιο οργανωμένους και συνεχώς αναπτύσσεται και επεκτείνεται και σε άλλα αθλήματα με την δημιουργία τμήματος Σκάκι αλλά και πρωτοπορεί υλοποιώντας το μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ρομποτικής και έπεται συνέχεια και με άλλα αθλήματα. Ήταν, είναι και θα είναι πάντα παρών προσφέροντας κοινωνικό έργο με την διοργάνωση εθελοντικών  αιμοδοσιών, σεμιναρίων οδικής ασφάλειας, συγκέντρωση αγαθών για ευπαθείς ομάδες κα.

Χτίζουμε το μέλλον ενός ήδη μεγάλου Σωματείου  με στόχο η ομάδα να βρεθεί στις επαγγελματικές κατηγορίες χωρίς να ξεφεύγει από τις αξίες που πρεσβεύει. Η οικογένεια του ΠΟΑ, το ΔΣ, ο Κεραυνός Ατσαλένιου, ο Ερμής Ατσαλένιου και η Ακαδημία εύχεται σε όλο τον κόσμο Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το νέο έτος 2022.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει