Με PCR τεστ 72 ωρών η είσοδος ταξιδιωτών στην Ελλάδα

388

Αναφορά στο έκτακτο μέτρο που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση έτσι ώστε να θωρακιστεί η χώρα απέναντι στην μετάλλαξη “Όμικρον” έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Όπως είπε η στρατηγική αναπροσαρμόζεται καθώς η πανδημία είναι δυναμική.

«Η μετάλλαξη “Όμικρον” μάς ώθησε να πάρουμε μέτρα όσον αφορά τους επισκέπτες από το εξωτερικό. Όλοι θα εισέρχονται με αρνητικό PCR 72 ωρών. Το μέτρο είναι έκτακτο και αφορά μόνο τις γιορτές και θα τεθεί σε ισχύ από το πρωί της Κυριακής, 19/12/2021», τόνισε.

Ερωτηθείς από το Newsbeast τι εννοούσε ο πρωθυπουργός με τη δήλωση που έκανε από τη Σύνοδο Κορυφής για το αυξημένο τέστινγκ ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Εννοούσε ότι όποιοι θα έρχονται στην χώρα από το εξωτερικό είτε αεροπορικώς είτε οδικώς από τα σύνορά μας ακόμα και εμβολιασμένοι θα πρέπει να έχουν PCR 72 ωρών. Αυτά είναι τα μέτρα με τα οποία θα προχωρήσουμε τα Χριστούγεννα».

Είναι ένα μέτρο έκτακτο για τις γιορτές η φιλοσοφία του είναι συγκεκριμένη για να ελέγξουμε την διασπορά της Όμικρον και να κερδίσουμε να αυξηθεί παράλληλα η εμβολιαστική κάλυψη με την 3η δόση.

Είναι αναγκαίο ένα μέτρο που εφαρμόζουν και άλλες χώρες της Ευρώπης. Είναι χονδρικά για όλο το διάστημα των γιορτών». Διευκρίνισε επίσης ότι όσοι μεταβαίνουν στο εξωτερικό για 48 ώρες και επιστρέφουν θα εξαιρούνται από αυτή την υποχρέωση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει