Νέα προσπάθεια μεταφοράς της λαϊκής αγοράς του Μασταμπά

267

Μια νέα δημόσια διαβούλευση ξεκινά η Λότζια για τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς του Μασταμπά που πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη εδώ και έξι χρόνια. Η διαβούλευση προχωρά με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που επισημαίνει την ανάγκη της μετεγκατάστασης της και της κυκλικής εναλλαγής των θέσεων που θα καταλαμβάνει  με χρονοδιάγραμμα ενός έτους.

Η πρόταση προβλέπει σε πρώτη φάση τη μετακίνηση της στις οδούς  Καστρινάκη, Πατριάρχου Φωτίου και Πατελάρου. Συγκεκριμένα Καστρινάκη (από αρ. 51 έως αρ. 81 & από αρ. 60 έως αρ. 82).

Πατριάρχου Φωτίου,  (από αρ. 24 έως αρ. 30 & από αρ. 29 έως αρ. 31.), Πατελάρου (από αρ. 21 έως αρ. 35 & από αρ. 12 έως αρ. 26 εκτός στον αρ.31 όπου βρίσκεται θέση για ΑμεΑ). Στην οδό Παρασκευοπούλου (από αρ. 7 έως  αρ. 75 & από αρ. 8 έως αρ. 74.) στην οδό  Μεγάλου Αλεξάνδρου (από αρ. 110 έως  αρ. 162 & από αρ. 111 έως αρ. 161.) και οδό Ραυτοπούλου (από αρ. 67 έως  αρ. 37 & από αρ. 54 έως αρ. 36).

Όπως είναι γνωστό η μετακίνηση της συγκεκριμένης λαϊκής αγοράς έχει αποδειχτεί γόρδιος δεσμός καθώς όλες οι προσπάθειες που έχουν γίνει στο παρελθόν για τη μεταφορά της  έχουν πυροδοτήσει αλλεπάλληλους κύκλους οξύτατων αντιδράσεων.

Την ίδια στιγμή όμως αντιδρούν και έχουν αγανακτήσει και οι  κάτοικοι και οι έμποροι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Παρασκευοπούλου εμφανίζονται αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά και να μπλοκάρουν τη διεξαγωγή λαϊκής αγοράς στην περιοχή τους, αφού παρά τις δεσμεύσεις που έχουν κατά καιρούς λάβει πρακτικά τίποτα δεν αλλάζει. Μάλιστα ασκούν πιέσεις προς τη Λότζια να εφαρμόσει τις αποφάσεις της ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αντέχουν άλλο αυτό τον απίστευτο  εμπαιγμό.

Όπως τονίζουν, είναι αδιανόητο συνεχώς να παρατείνεται οδυνηρά η παραμονή της λαϊκής αγοράς  σε ένα σημείο που δέχεται μια σοβαρότατη όχληση και τα παρελκόμενα μιας λειτουργίας που απορρυθμίζει τις ζωές όσων ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Σισαμάκης με δηλώσεις του στην «Π» τονίζει ότι η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς στην οδό Παρασκευοπούλου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, διότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η παραμονή της σε μια περιοχή που έχει επιβαρυνθεί την όχληση της εδώ και τόσα χρόνια.  Παράλληλα σημειώνει ότι η μετακίνηση της σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι θα εγκαταλειφθεί κατά τον ίδιο τρόπο στο νέο σημείο μετακίνησης της.

Θα εφαρμοστεί με αυστηρότητα το καθεστώς της κυκλικής εναλλαγής των θέσεων που θα καταλαμβάνονται με χρονοδιάγραμμα ενός έτους, όπως έχει γίνει επιτυχώς και σε άλλες περιοχές της πόλης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει