Γ. Οικονόμου: Η χώρα δεν θα κλείσει «Κάνουμε προσπάθεια για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης»

129

Δεν θα κλείσει η χώρα ξεκαθάρισε ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας για τη στρατηγική της κυβέρνησης στη νέα φάση της πανδημίας του κοροναϊού. «Εφαρμόζουμε μία πολύ δύσκολη στρατηγική, για να κρατήσουμε τη χώρα και την κοινωνία ανοιχτή, την οικονομία και την εκπαίδευση σε λειτουργία και ταυτόχρονα να στηρίξουμε το σύστημα υγείας, με ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό και προσθήκη κλινών από τον ιδιωτικό τομέα.

Κάνουμε ταυτόχρονα μια τεράστια προσπάθεια για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης», δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι παντού στην Ευρώπη βλέπουμε αναζωπύρωση και πολλά κράτη αναπροσαρμόζουν τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την πανδημία. Επισήμανε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν αυξήσει την εμβολιαστική κάλυψη, καθώς τον τελευταίο μήνα πάνω από 500.000 άνθρωποι έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση, ενώ εξελίσσονται πολύ ικανοποιητικά και τα ραντεβού της τρίτης δόσης.

Ήμασταν από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη, που με απόφαση του Πρωθυπουργού καταστήσαμε σαφές ότι για τους συμπολίτες μας από 60 ετών και πάνω, προκειμένου να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι, να έχουν δηλαδή τα προνόμια των εμβολιασμένων σε ό,τι αφορά την κίνησή τους, πρέπει να έχουν κάνει και την τρίτη δόση. Επίσης, βλέπουμε ότι με τα μέτρα που έχουμε πάρει το προηγούμενο διάστημα, υπάρχει μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων σε υψηλό μεν επίπεδο, αλλά υπάρχει», πρόσθεσε.

«Δεν θα βάλουμε περιορισμούς στους εμβολιασμένους»

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι «δεν θα κλείσει η χώρα, δεν θα βάλουμε περαιτέρω περιορισμούς στους εμβολιασμένους» και πως «εάν χρειαστεί να γίνουν κάποιες σημειακές παρεμβάσεις, εδώ είμαστε να το δούμε».

Επανέλαβε πως όσοι είναι ανεμβολίαστοι πρέπει να υποβάλλονται σε συχνό τεστ, για να έχουν βασικές δραστηριότητες και υπάρχουν χώροι στους οποίους δεν μπορεί να έχουν πρόσβαση, αν επιμένουν να είναι ανεμβολίαστοι.

«Εδώ που είμαστε τώρα, δεν υπάρχει σκέψη για τη θεσμοθέτηση rapid test και από εμβολιασμένους, θέλω να είμαι απολύτως σαφής. Υπάρχει αντίθετα η προετοιμασία για να κυλήσει γρήγορα ο εμβολιασμός με την τρίτη, την αναμνηστική δόση. Μόλις τελειώνει η περίοδος των έξι μηνών -όπως μας λένε οι επιστήμονες- να μπορεί ο κόσμος άμεσα να κάνει την τρίτη δόση.

Εδώ που βρισκόμαστε, τα μέτρα είναι αυτά που όλοι γνωρίζουμε: Δίνουμε έμφαση στην εφαρμογή τους, στον ελεγκτικό μηχανισμό, στη συνεργασία με τους ανθρώπους για να είναι αποτελεσματικά. Αξιολογούμε τα δεδομένα και προχωράμε», συμπλήρωσε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει