Βίλες, κόκες και dolce vita: Νούμερο 1 διακινητής ο 36χρονος «Παριζιάνος»

Στη φυλακή ο 47χρονος κτηνοτρόφος

11,018

Ο 36χρονος «Παριζιάνος»-το όνομα του παραπέμπει στην πόλη του Φωτός-αποτελεί για τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου το μεγαλύτερο κεφάλι διακίνησης κοκαΐνης σε Μάλια και Σταλίδα.

Τις περιοχές αυτές ελέγχουν, όπως σημειώνουν, σε απόλυτο βαθμό οι Αλβανοί και ο 36χρονος φέρεται να ήταν ο νούμερο 1 διακινητής. Παρ’ όλα αυτά απασχολεί πρώτη φορά την υπηρεσία τους καθώς σχετικά πρόσφατα τέθηκε στο «κάδρο» των ερευνών.

Αστυνομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι η «διείσδυση» στις περιοχές αυτές (Μάλια, Σταλίδα, Χερσόνησος) είναι εξαιρετικά δύσκολη σε επίπεδο πληροφοριών και παρακολούθησης. Υποστηρίζουν ότι τα δίκτυα, συμπεριλαμβανόμενων και των χρηστών, στην παραμικρή «εισβολή», στην παραμικρή ασυνήθιστη κίνηση, παύουν κάθε δραστηριότητα και ενέργεια. Αυτοματοποιημένα.

Από την άλλη-και αυτή είναι πια πρακτική των περισσοτέρων διακινητών τα τελευταία χρόνια-αποφεύγουν να αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών για προφανείς λόγους. Τις κατακερματίζουν και τις διασπείρουν σε μεγάλη ακτίνα, σε πολλές και διαφορετικές καβάτζες, σε κοίτες ποταμών, χωράφια, συστάδες θάμνων, σε κολόνες φωτισμού. Οπουδήποτε εκτός σπιτιού.

Ο 36χρονος Αλβανός κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη παρά την καταδίωξη το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή των Μαλίων, όμως συνελήφθησαν στενοί συνεργάτες του, βασικοί πυρήνες του δικτύου, των οποίων επίσης οι κινήσεις ήταν υπό παρακολούθηση.

Σε βάρος του αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, ενώ το ίδιο εκτιμάται ότι θα γίνει και για τη σύντροφο του, το «μάτι» και το «αυτί» του, σύμφωνα με τα όσα περιγράφονται στη δικογραφία της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Οι πληροφορίες μιλούν για μία νεαρή Ρωσίδα, η οποία ταυτοποιήθηκε σε δεύτερο χρόνο και τα στοιχεία της θα διαβιβαστούν στην δικαιοσύνη.

Ο 36χρονος διατηρούσε επιχείρηση με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στην περιοχή, την οποία, κατά τις εκτιμήσεις των Αστυνομικών, λειτουργούσε ως «βιτρίνα». Στις επαφές του με αγοραστές κυκλοφορούσε εναλλάξ με τρία διαφορετικά οχήματα.

Η σύντροφος του ήταν συνήθως στο πλευρό του, ενώ άλλες φορές πάλι φέρεται να επέβλεπε την κίνηση όταν ο 36χρονος πήγαινε να πάρει ποσότητες από τις διάσπαρτες καβάτζες.

Διέμεναν σε βίλα στην περιοχή της Σταλίδας. Η πολυτελής κατοικία ήταν κοντά σε αποξηραμένη κοίτη ποταμού και σε ακαλλιέργητα χωράφια. Όχι τυχαία, λένε οι αστυνομικοί.

Τον έβλεπαν να παίρνει τον σκύλο του δήθεν για βόλτα, να μπαίνει μέσα στα χωράφια και να παίρνει από διαφορετικά σημεία ποσότητες ναρκωτικών.

Την ημέρα της επεισοδιακής διαφυγής του, τον εντόπισαν σε αδιέξοδο στο γήπεδο των Μαλίων να έχει επαφή με τον οδηγό ενός λευκού οχήματος. Όταν αποχώρησε το έτερο όχημα, εκείνος αποβιβάστηκε από το δικό του αυτοκίνητο και, όπως περιγράφεται, έκρυψε ποσότητα κόκας στη βάση μίας τσιμεντένιας κολόνας ρεύματος.

Μετά από αρκετές μέρες και νύχτες παρακολούθησης και καταγραφής των κινήσεων του ίδιου και των συνεργών του, οι αστυνομικοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συλλήψεις. Ο 36χρονος αντιλαμβανόμενος την παρουσία τους, ανέπτυξε ταχύτητα, προβαίνοντας σε επικίνδυνους ελιγμούς, αλλά τελικά κατάφερε να εξαφανιστεί από το οπτικό πεδίο των αστυνομικών. Την ίδια ώρα, αστυνομικοί περνούσαν χειροπέδες σε τρεις συμπατριώτες του.

Για την υπόθεση έχουν ασκηθεί βαρύτατες κακουργηματικές διώξεις ενώ οι εμπλεκόμενοι αναμένεται να απολογηθούν τη Δευτέρα.

Στη φυλακή ο 47χρονος κτηνοτρόφος με την πολυτελή βίλα

Στις φυλακές Χανίων οδηγήθηκε ο 47χρονος από ορεινό οικισμό του Λασιθίου, ο οποίος συνελήφθη ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση διακίνησης ποσοτήτων κοκαΐνης. Μετά την απολογία του ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής αρχής Νεάπολης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Αστυνομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι ο 47χρονος έκανε «πάσες» ακόμα και στην πλατεία του χωριού καθώς, όπως λένε, είχε τον έλεγχο της κατάστασης και ένιωθε τόσο ασφαλής εντός «έδρας», που διακινούσε τα ναρκωτικά στο πιο κεντρικό σημείο του χωριού. Είχε, λένε, δημιουργήσει το δικό του «οχυρό» και είχε τριγύρω ανθρώπους που στόμα είχαν και μιλιά δεν είχαν.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ο 47χρονος ήταν στην ουσία εκείνος που τροφοδοτούσε με κόκα γνωστό Κρητικό, ο οποίος προφυλακίστηκε προ μηνών για …οικογενειακή διακίνηση ναρκωτικών. Αναφέρουν ακόμα ότι αν και δηλώνει κτηνοτρόφος, δεν τον είδαν ποτέ να πηγαίνει στα πρόβατα. Απεναντίας, …θαύμαζαν την πολυτελέστατη πετρόκτιστη βίλα που έχει κτίσει με πανοραμική θέα, τμήμα της οποίας φέρεται να εκμεταλλευόταν και τουριστικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει