Παρέμβαση Κεγκέρογλου για δημιουργία υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμόπληκτων

216

Να δημιουργηθεί Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων στον Ν.Ηρακλείου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης εργαζομένων, ανέργων, επαγγελματιών και επιχειρήσεων ζήτησε με παρέμβαση του στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο συζήτησης  επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του  Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής κ. Β.Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Οικονομικών.

O Βουλευτής επεσήμανε ότι η αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στις σεισμόπληκτες περιοχές του Ν.Ηρακλείου απαιτεί οργανωμένο, συνολικό σχέδιο, η εφαρμογή του οποίου έχει ως προϋπόθεση την οικιστική και κτηριακή αποκατάσταση των σεισμόπληκτων περιοχών και στην κατεύθυνση αυτή ζήτησε την δημιουργία Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων στον Ν.Ηρακλείου.

Επιπλέον, τόνισε ότι  έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα όλες οι τοπικές επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι, αλλά και οι άνεργοι και είναι άμεση η ανάγκη  στήριξης επαγγελματιών, επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας με πρόγραμμα επιδότησης εργασίας και ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενου και επαγγελματία. Επίσης με επιδότηση ειδικού σκοπού των εργαζομένων και δυνατότητα ένταξης σε πρόγραμμα αναστολής για όσο διάστημα δεν λειτουργεί η επιχείρηση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει