Δεν κάνουν… χώρο στον Γιώργο για να επανέλθει στην προεδρία

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΚΙΝ.ΑΛ.

463

Αρνητικοί εμφανίζονται, μέχρι στιγμής, οι (περισσότεροι) υποψήφιοι πρόεδροι του Κινήματος Αλλαγής στις παρεμβάσεις και προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς η κινητικότητα στο εσωτερικό του κόμματος είναι μεγάλη.

Ο πρώην πρωθυπουργός επιχείρησε να εμφανιστεί ενωτικός κατά την προχθεσινή του παρέμβαση και στη σκιά της μάχης εξουσίας στο ΚΙΝ.ΑΛ. έπειτα από την αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά από την εκλογική κούρσα για λόγους υγείας.

Οι εκλογές θα γίνουν στις 5 Δεκέμβρη

Πιο ξεκάθαρος στις αντιδράσεις του εμφανίζεται ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος και με χθεσινή του παρέμβαση από το Καρπενήσι άφησε αιχμές περί διχασμού από πλευράς Παπανδρέου και ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να συναινέσει σε αλλαγές στη διαδικασία και στην ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών.

«Θέλω να σας πω κάτι και να το καταλάβετε καλά. Υπακούω μόνο στις θεσμικές αποφάσεις του κόμματος στις οποίες και συμμετέχω με την ψήφο μου ως στέλεχος του κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου, όπως ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σημίτης πρέπει να βοηθήσουν την κα Γεννηματά εγγυώμενοι όλοι μαζί οι πρώην αρχηγοί την ενότητα του κόμματος και τη σοβαρότητα των διαδικασιών. Άλλος ρόλος κατά τη δική μου γνώμη δεν υπάρχει.

Όποιος όμως, απευθύνομαι σε όλα τα στελέχη και στον κ. Παπανδρέου, όποιος θέλει να κατέβει, υπάρχουν οι θεσμικές αποφάσεις του κόμματος και να τις τηρήσει…». Το ίδιο ξεκάθαρος είναι και ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως μεταφέρει το περιβάλλον του.

Δεν συμφωνούν για αλλαγές στη διαδικασία

Χθες ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε τις πρώτες διά ζώσης συναντήσεις, με τον Παύλο Γερουλάνο και τον Παύλο Χρηστίδη.

Εξερχόμενος, ο κ. Γερουλάνος δήλωσε πως «θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. Σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα» και σημείωσε ότι το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης.

Από την πλευρά του ο κ. Χρηστίδης είπε πως «είναι πάντα χαρά μου να μιλάω με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση». Τόνισε και εκείνος ότι πρέπει να διασφαλιστεί η ενότητα της παράταξης και των διαδικασιών. Οι δυο άντρες επικοινώνησαν τηλεφωνικά και προχθές. Επαφές θα υπάρξουν τόσο με τον Ν. Ανδρουλάκη όσο και με τον Α. Λοβέρδο.

Σημειώνεται ότι για την πρωτοβου-λία του κ. Παπανδρέου έχει ήδη ενημερωθεί η κ. Γεννηματά, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο και το γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού.

Ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε ήδη με τον γραμματέα του ΚΙΝ.ΑΛ., Μανώλη Χριστοδουλάκη και μίλησε  το βράδυ του Σαββάτου, μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Βασίλη Κεγκέρογλου και τον Χάρη Καστανίδη, από το περιβάλλον του οποίου ξεκαθαρίζεται ότι παραμένει σταθερός στη διεκδίκηση της ηγεσίας.

Το τοπίο είναι ακόμη θολό για τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος έχει αναλάβει πρωτοβουλίες μεν, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη δημοσίως το εάν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος ή όχι.

Ενδιαφέρον, δε, έχει και ο συμβολισμός που επιχειρείται να δοθεί στις κινήσεις του, με τις πληροφορίες να θέλουν τις τελικές αποφάσεις του για το τι θα πράξει να τοποθετούνται σήμερα, 18 Οκτωβρίου, που  είναι η επέτειος των 40 ετών από την πρώτη μεγάλη και ιστορική εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει