Αντιεμβολιαστές

289
Του Αιμιλίου Ψαθά

Ένας από τους μαθητές μου, για τους οποίους είμαι περήφανος ότι κάποτε υπήρξα κι εγώ δάσκαλός τους, είναι και ο Αλέξανδρος Καμπουράκης. Σπούδασε ιατρική και ειδικεύτηκε στην παιδιατρική. Και έγινε ένας άριστος παιδίατρος. Διετέλεσε Αναπληρωτής Δ/ντής Κλινικής Παιδιατρικής Αιματολογίας/Ογκολογίας ΠΑΓΝΗ, και Συντονιστής Δ/ντής Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Η διάγνωση που έκανε ο Αλέκος, όπως συνηθίζω να τον αποκαλώ σαν παλιό μαθητή μου, ήταν πάντοτε σωστή. Και η θεραπεία που πρότεινε ήταν πάντοτε αποτελεσματική. Θεράπευσε πολλά παιδιά. Πρόλαβε αναπηρίες και έσωσε ζωές. Πολλοί είναι οι γονείς που τον ευγνωμονούν και με ευλάβεια λένε το όνομά του, διότι έσωσε τα παιδιά τους.

Έχει γνώσεις τόσο πλατιές, και πέραν της παιδιατρικής, ώστε και οι μεγάλοι, όσοι τον γνώρισαν και κατάλαβαν την αξία του, ζητούν, ακόμη και σήμερα, την πολύτιμη συμβουλή του. Διότι ξέρουν ότι θα είναι σωστή και αποτελεσματική. Του έχουν εμπιστοσύνη.

Ο Αλέκος είχε σταδιοδρομία εξαιρετική. Θα μπορούσε να φτάσει ακόμη ψηλότερα, πολύ ψηλά – ικανότητες είχε – αν δεν τον εμπόδιζαν οικογενειακές υποχρεώσεις. Διότι πάντοτε τα έβγαζε πέρα με τον τίμιο μισθό του. Ποτέ δεν επιδίωξε παράνομα κέρδη. Αντιθέτως, πολλές φορές εξέταζε παιδιά δωρεάν.

Τελευταία, με την πανδημία του κορονοϊού, ο Αλέκος, αγανακτισμένος από την συμπεριφορά των αντιεμβολιαστών, ανάμεσα στους οποίους δυστυχώς συμπεριλαμβάνονται και θρησκευόμενοι, αλλά και ορισμένοι γιατροί, οι οποίοι θέλουν να κάνουν τάχα τον επαναστάτη, θέλουν να τους δείξει η τηλεόραση, να ακουστεί το όνομά τους, να αποκτήσουν φήμη, να γίνουν ήρωες… έγραψε ένα μήνυμα στον υπολογιστή. Είναι η ιστορία των εμβολίων. Πολύ ενδιαφέρουσα. Βρείτε το στον υπολογιστή σας .
Και διαβάστε το: «Aνοιχτή επιστολή του γιατρού κ. Αλ. Καμπουράκη προς τους αρνητές του εμβολιασμού έναντι της νόσου Covid 19» (e-mesara.gr/anoichti-epistoli-toy-mesariti-giatroy-k-al-kampouraki).Θα μάθετε πώς ξεκίνησε η πρόληψη, από φοβερές για τη ανθρωπότητα ασθένειες, με την χρήση εμβολίων. Τις ίδιες αντιδράσεις με πείσμα αντιμετώπισαν και τότε γιατροί-ήρωες, που σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν το εμβόλιο σαν προφύλαξη, και κατηγορήθηκαν, προπηλακίστηκαν, κινδύνεψαν από ανόητους και τότε, όπως και τώρα, αντιεμβολιαστές. Χάρη σ’ εκείνους όμως έχομε σήμερα τα εμβόλια εναντίον φοβερών επιδημικών ασθενειών, όπως ευλογιά, ιλαρά, ερυθρά, διφθερίτιδα, πολιομυελίτιδα…

Διαβάστε το. Θα μάθετε και άλλα πολλά και χρήσιμα. Αξίζει τον κόπο.

Αγαπητέ Αλέκο, παλιέ μου μαθητή, γεια σου. Υγεία να έχεις να μας συμβουλεύεις και να θεραπεύεις τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Και εμάς, παππούδες και γονείς. Με τις απέραντες γνώσεις σου. Ακόμη και ως συνταξιούχος.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει