Δεν τα κατάφερε στη Χερσόνησο η Εθνική τένις

ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟ ΤΣΙΤΣΙΠΑ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΟ DAVIS CUP WORLD GROUP 1 ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

240

«Έσβησε» του όνειρο ανόδου της Ελλάδας στο Davis Cup τένις μετά τη νέα ήττα από τη Λιθουανία, αυτή τη φορά στο διπλό. Στα μονά ο Πέτρος Τσιτσιπάς είχε χάσει 2-0 (6-1, 6-3) από τον Μπεράνκις και ο Μιχάλης Περβολαράκης 2-1 από τον Γκριγκέλις.

Ο Μάρκος Καλοβελώνης, ο οποίος αντικατέστησε τον τραυματία, ο Μιχάλης Περβολαράκης και ο Πέτρος Τσιτσιπάς ηττήθηκαν με 6-2,7-5 από τους  Ρικάρντας Μπεράνκις και Λαουρίνας Γκριγκέλις και η Λιθουανία κάνοντας το 3-0 εξασφάλσισε την επιστροφή της στα playoffs της 1ης κατηγορίας.

Το γήπεδο του Lyttos Beach που έγιναν οι αγώνες
Το γήπεδο του Lyttos Beach που έγιναν οι αγώνες

Η Ελλάδα, που παρατάχθηκε στους αγώνες στο Lyttos Beach της Χερσονήσου χωρίς τον τραυματία Στέφανο Τσιτσιπά, θα παίξει και το 2022 στα playoffs, διεκδικώντας την παραμονή της στη δεύτερη κατηγορία. Χθες πάντως στο εντυπωσιακό Lyttos Beach αρκετοί Ηρακλειώτες συμπαραστάθηκαν στην Εθνική μας.

Στο μεταξύ ο Αλέξανδρος Σκορίλας σημείωσε την πρώτη ελληνική νίκη (χωρίς αντίκρισμα) επί της Λιθουανίας, επικρατώντας του Βίλιους Γκαούμπας με 6-4, 6-4.

Να σημειώσουμε ότι η Περιφέρεια  Κρήτης στήριξε με ενεργό τρόπο την διεξαγωγή του τουρνουά με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη νε δίνει το “παρών” και να συμπαραστέκεται στους παίκτες της Εθνικής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει