ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Δύο ποιητικές εκδόσεις για την επέτειο της Επανάστασης του 1821

163

Δύο μοναδικές εκδόσεις, που εντάσσονται στο πλαίσιο του επετειακού προγράμματος της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στον χώρο του Ιστορικού Αρχείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Γ. Χαντζηνικολάου, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χ. Μεγάλου, στελέχη διοίκησης και εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς.

Η πρώτη έκδοση, η Ανθολογία «Ο Αγώνας του 1821 στην Ελληνική και Ξένη ποίηση», είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Τράπεζας με το Ίδρυμα «Τάκης Σινόπουλος – Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης».

Η δεύτερη, αποτελεί μια πρωτότυπη έκδοση σε πλήρη μορφή του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν» του Διονυσίου Σολωμού, που κοσμείται με ξυλογραφίες των Αγωνιστών του 1821, φιλοτεχνημένες από τον εικαστικό Γιάννη Ψυχοπαίδη.

Παράλληλα με την παρουσίαση των επετειακών εκδόσεων, εγκαινιάστηκε στο χώρο του Ιστορικού Αρχείου του ΠΙΟΠ, η εικαστική εγκατάσταση των χαρακτικών πορτρέτων των Αγωνιστών της Επανάστασης του 1821.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει