Ύμνοι στον Μίκη Θεοδωράκη και θερμό χειροκρότημα στον Χρήστο Λεοντή

«ΕΠΕΣΕ» Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ 1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

143

Με αναφορές-ύμνους στην μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη και τα θερμά χειροκροτήματα του κόσμου στον Χρήστο Λεοντή, την ορχήστρα του και στα μέλη της χορωδίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, έπεσε η αυλαία του επιτυχημένου πρώτου φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης στο κατάμεστο κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης”.

Η συναυλία με το έργο “Καντάτα Ελευθερίας” του Χρήστου Λεοντή που πραγματοποιήθηκε με διοργανώτρια την Περιφέρεια Κρήτης και την στήριξη του Δήμου Ηρακλείου, εντυπωσίασε όλους με τον ίδιο τον καταξιωμένο μουσικοσυνθέτη να διευθύνει την ορχήστρα με τους γνωστούς ερμηνευτές Γιάννη Κότσιρα, Ιωάννα Φόρτη, Κώστα Τριανταφυλλίδη, με αφηγητές τους Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο, Ουρανία Μπασλή και τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου με διευθύνουσα την Λένα Χατζηγεωργίου.

«ΕΠΕΣΕ» Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ 1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ Ύμνοι στον Μίκη Θεοδωράκη και θερμό χειροκρότημα στον Χρήστο ΛεοντήΟ συνθέτης Χρήστος Λεοντής απευθυνόμενος στους παριστάμενους θεσμικούς εκπροσώπους και στους εκατοντάδες πολίτες ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την πρόσκληση στην γενέτειρα του και την οργάνωση του επιτυχημένου φεστιβάλ. Παράλληλα ο κ. Λεοντής σε κλίμα συγκίνησης αναφέρθηκε στον Μίκη Θεοδωράκη, στην συνεργασία τους και στο μεγάλο έργο και την προσφορά του αείμνηστου δημιουργού.

Επίσης εξομολογήθηκε ότι, ο Μίκης τον αποκαλούσε πρώτο γιό του και ότι, η αγάπη καμία φορά είναι πιο βαθιά όταν δεν φαίνεται. Κλείνοντας ευχαρίστησε όλους για τη παρουσία τους, ενώ έπλεξε το εγκώμιο ευχαριστώντας παράλληλα για την συνεργασία, την χορωδία της Π.Ε. Ηρακλείου.

Νωρίτερα καλωσόρισμα απηύθυνε εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης στον κ. Λεοντή, στους μουσικούς, και πολίτες, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος στον τομέα διασύνδεσης της Περιφέρειας με εθελοντικές οργανώσεις Γεωργία Μηλάκη. Με την «Καντάτα Ελευθερίας», όπως ανέφερε, «κλείνει η αυλαία του φεστιβάλ και είναι, ένα μοναδικό σύγχρονο λαϊκό μουσικό έργο που αποτελεί μια τεράστια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, έναν ύμνο στην Επανάσταση του 1821 του Ρήγα, του Σολωμού, του Μακρυγιάννη και του Κάλβου».

Παράλληλα η κα Μηλάκη αναφέρθηκε στο πρώτο επιτυχημένο φεστιβάλ της Περιφέρειας που πραγματοποιήθηκε σε όλη την Κρήτη, σε 12 διαφορετικά σημεία, αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία του νησιού μας και που η ανταπόκριση του κοινού ήταν πολύ μεγάλη και οι εντυπώσεις απ’ όλους θετικές. Καταλήγοντας, ευχαρίστησε τον κ Λεοντή, όλους τους καλλιτέχνες, τον δήμο Ηρακλείου και όλους τους δήμους της Κρήτης για αυτή την συμπόρευση, καθώς και τη μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και την μαέστρο Λένα Χατζηγεωργίου.

Από την πλευρά της η Λένα Χατζηγεωργίου, μιλώντας δημόσια, αλλά και σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον συνθέτη Χρήστο Λεοντή που μας εμπιστεύτηκε. Επίσης όλα τα μέλη της χορωδίας για τη συνέπεια και την προσπάθεια που κατέβαλαν – σε πολύ δύσκολες συνθήκες – και ειδικά την πιανίστα της χορωδίας Έλενα Περυσινάκη για την βοήθεια της». Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε η κα Χατζηγεωργίου στην Περιφέρεια Κρήτης, για την διαρκή και έμπρακτη στήριξη της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει