Οι τιμές σταφίδας φετινής εσοδείας

Απούλητες οι περυσινές ποσότητες της ΕΑΣΗ

281

Αδιάθετη στις αποθήκες της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Σουλτανίνας παραμένει η σταφίδα του προηγούμενου έτους.

Η ζήτηση της σταφίδας ήταν από ελάχιστη έως μηδενική, γεγονός που οφείλεται σύμφωνα με την Ένωση, αφενός λόγω της πανδημίας κι αφετέρου λόγω της «μηδενικής στήριξης» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού «οι οργανώσεις όπως η ΚΣΟΣ ΑΕΣ ΑΕ δεν μπήκαν ούτε στις πληττόμενες επιχειρήσεις βάση ΚΑΔ, αλλά ούτε και έγινε απόσυρση του προϊόντος της σταφίδας, όπως σε άλλα προϊόντα» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με δεδομένες τις τεράστιες δυσκολίες που υπάρχουν στην αγορά, η Ένωση αρχίζει να αγοράζει σταφίδα σουλτανίνας εσοδείας 2021, με τιμή από 1 ευρώ ανά κιλό για τον τύπο νούμερο 5 και φθάνοντας ως το 1,70 ευρώ ανά κιλό για τον τύπο νούμερο 1.

Ειδικότερα οι τιμές αγοράς σταφίδας διαμορφώνονται ως εξής:

Τύπος νούμερο 5: 1 ευρώ το κιλό.

Τύπος νούμερο 4: 1,3 ευρώ το κιλό.

Τύπος νούμερο 2: 1,5 ευρώ το κιλό.

Τύπος νούμερο 1: 1,7 ευρώ το κιλό.

«Οι παραπάνω τιμές είναι οι μέγιστες που μπορούν να δοθούν στην παρούσα συγκυρία – με τον σκληρό διεθνή ανταγωνισμό – ώστε να προωθηθεί το προϊόν στην αγορά» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΚΣΟΣ χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζεται επίσης, η παραλαβή της σταφίδας θα αρχίσει από αύριο, ενώ πρόκειται να ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου του 2021.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει