ΦΟΔΕΛΕ: Στη φυλακή πατέρας, γιος και ξαδέρφια

Ποιοι πήραν την ευθύνη για την κόκα και το χασίς 

6,224

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Φόδελε έπεσε «βαριά» σε μέλη της γνωστής φαμίλιας, καθώς πέντε εξ αυτών οδηγούνται στη φυλακή μετά τη χθεσινή μαραθώνια διαδικασία των απολογιών  ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας.

Ο 49χρονος πατέρας (ο οποίος παραδόθηκε χθες), ο 26χρονος γιος του και τρεις ακόμα συγγενείς (ξαδέρφια), 26, 24 και 29 ετών αντίστοιχα,  κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ οι μόνοι που γλίτωσαν τα σίδερα της φυλακής  ήταν οι τρεις αλλοδαποί αγοραστές, στους οποίους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης έδωσαν «μάχη» προκειμένου να αποτρέψουν την προφυλάκιση ορισμένων εκ των κατηγορουμένων, όμως οι ισχυρισμοί που προέβαλαν έπεσαν στο κενό.

Οι καταθέσεις αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, στις οποίες περιγράφονται με λεπτομέρειες οι κινήσεις  και οι συναλλαγές των εμπλεκομένων  μέσα στο «άβατο» που είχαν δημιουργήσει στην ευρύτερη περιοχή του Φόδελε, ήταν άκρως επιβαρυντικές. Και είναι περιγραφές που έχουν προκαλέσει πολλά ερωτηματικά στην υπεράσπιση, καθώς  φέρεται να αμφισβητεί ή έστω να διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις  ότι προέκυψαν από φυσική επιτήρηση. Συνήγοροι θεωρούν ότι αυτό είναι ανέφικτο, εκτός και αν οι αστυνομικοί έχουν υπερφυσικές ιδιότητες, όπως σχολίαζαν.

Το πιο βαρύ όμως ακόμα και από τις κατασχεθείσες ποσότητες (πέντε κιλά χασίς και 300 γραμμάρια κοκαΐνης) ήταν η εμπλοκή  του 13χρονου, ο πατέρας και ο αδερφός του οποίου πήραν χθες τον δρόμο για τη φυλακή.

Με βάση τις καταθέσεις των αστυνομικών από την επιτήρηση του χώρου, πατέρας και γιος χρησιμοποιούσαν στη ναρκο-μπίζνα  τον ανήλικο και αυτό ήταν «ταφόπλακα». Είναι ενδεικτικό ότι στον 13χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για συνέργεια.

Την  ευθύνη για τις κατασχεθείσες ποσότητες φέρεται να ανέλαβαν ο 26χρονος γιος (που φέρεται να είχε κομβικό ρόλο) και ο 29χρονος. Ο πρώτος σε σχέση με την κοκαΐνη, υποστηρίζοντας ότι είναι χρήστης. Ο δεύτερος για την κατασχεθείσα ποσότητα των πέντε κιλών κάνναβης. Ισχυρίστηκε ότι τη βρήκε σε τιμή ευκαιρίας  από Αλβανό που έφευγε στη χώρα του.

Η διαδικασία των απολογιών ξεκίνησε χθες νωρίς το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα, υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Η απόφαση της προφυλάκισης προκάλεσε την έντονη  δυσαρέσκεια σε συγγενείς που περίμεναν έξω από τα δικαστήρια (κυρίως στις γυναίκες της οικογένειας).

Υπεράσπιση: «Το πουλόβερ δεν θα αργήσει να ξηλωθεί»

Σε κοινή τους δήλωση οι συνήγοροι υπεράσπισης βασικών κατηγορουμένων, Γιώργος Κοκοσάλης, Άγγελος Ζερβός και Γιώργος Κομισόπουλος, τόνισαν λίγο μετά την απόφαση προφυλάκισης:

«Δεν εκπλαγήκαμε από την ποινική μεταχείριση των εντολέων μας, η οποία δεδομένων των συνθηκών στο παρόν δικονομικό στάδιο, ήταν αναμενόμενη. Δυστυχώς όμως είναι άδικο μαζί με τα ξερά, να καίγονται και τα χλωρά. Ωστόσο το πουλόβερ δεν θα αργήσει να ξηλωθεί…».

Την ικανοποίησή του, από την άλλη,  εξέφρασε από τη δική του πλευρά για την ποινική αντιμετώπιση των δικών του εντολέων (αγοραστές) ο κ. Ελευθέριος Κάρτσωνας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει