Ευχήθηκαν καλή αρχή σε παιδιά – εκπαιδευτικούς

84

Το «παρών» σε αγιασμούς σχολείων έδωσαν χθες εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ μηνύματα για τη νέα σχολική χρονιά έστειλαν, μεταξύ άλλων, βουλευτές του Ηρακλείου.

Τις ευχές της για καλή χρονιά και πρόοδο εξέφρασε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Έφη Κουτεντάκη, η οποία παρευρέθηκε στον αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στο  1ο Δημοτικό Σχολείο Μοιρών και ευχήθηκε η χρονιά που ξεκινά να είναι εποικοδομητική για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και να διεξαχθεί διά ζώσης μέσα στις σχολικές τάξεις. Η κα Κουτεντάκη παρευρέθηκε στον αγιασμό και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Τυμπακίου.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης αντάλλαξε ευχές χθες για την νέα σχολική χρονιά με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στο Δημοτικό Σχολείο και στο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας, όπου συμμετείχε  στην τελετή αγιασμού των δυο σχολικών μονάδων.

Ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ηρακλείου, κ. Νίκος Συριγωνάκης, παρευρέθηκε στον αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας στο Γυμνάσιο Λύκειο Καστελλίου Πεδιάδος και  αντάλλαξε ευχές με μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς.

Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης παρευρέθηκαν σε αγιασμούς σχολείωνΣτον Δήμο Ηρακλείου

Το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, το 4ο Γυμνάσιο και Λύκειο και το 3ο ΓΕΛ  επισκέφθηκε  η αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Στέλλα Αρχοντάκη Καλογεράκη.

Στο 17ο Δημοτικό το «παρών» έδωσαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι, κ.κ. Γιάννης Αναστασάκης και Γιώργος Καραντινός καθώς και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Μανόλης Μπελαδάκης.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το σχολικό συγκρότημα  στην οδό Φιλιππουπόλεως στη Θέρισσο όπου ο Διευθυντής του 4ου ΓΕΛ ευχαρίστησε τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό καθώς και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων για τις βελτιωτικές παρεμβάσεις συντήρησης που πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο. Ακολούθησε ο αγιασμός στο 3ο ΓΕΛ, όπου παρευρέθηκε και η αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη.

Στον Δήμο Μινώα

Θερμές ευχές για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο έστειλε χθες σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης, ο οποίος παρευρέθηκε στις τελετές αγιασμού που πραγματοποιήθηκαν στο Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Καστελλίου.

Υπενθυμίζεται πως όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν από τη δημοτική αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας μια σειρά από εργασίες συντήρησης, επισκευής και αναβάθμισης των σχολικών κτηρίων του Δήμου καθώς και εργασίες κατασκευής νέων ραμπών και χώρων υγιεινής για ΑμεΑ, π/υ άνω των 550.000 €  ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα δημοπρατούνται δυο πολύ σημαντικά έργα ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών υποδομών συνολικού π/υ άνω του 1,1 εκατ. € και ειδικότερα του Γυμνασίου – Λυκείου Καστελλίου (π/υ έργου: 658.000,00€, ημερομηνία δημοπράτησης: 17/09/2021) και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου (π/υ έργου: 476.000,000€, ημερομηνία δημοπράτησης: 21/09/2021).

Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης παρευρέθηκαν σε αγιασμούς σχολείωνΣτον Δήμο Μαλεβιζίου

Σε νηπιαγωγεία και στο Λύκειο Γαζίου βρέθηκε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, κ. Μενέλαος Μποκέας, για τον καθιερωμένο αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά. Συγκεκριμένα βρέθηκε στο 1ο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας καθώς και στο 2ο και 3ο Νηπιαγωγεία τα οποία στεγάζονται πλέον σε νέα κτήρια, και στο Λύκειο Γαζίου, όπου ο αγιασμός έγινε για τους μαθητές της Τρίτης Λυκείου.

Τον συνόδευαν οι αντιδήμαρχοι, Παιδείας Χρύσα Λυρώνη Πάγκαλου, Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πετούσης, Διοικητικών Υπηρεσιών Νίκη Ζερβού, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης και οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μενέλαος Σκουλούδης και Αντρέας Παντερής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει