ΔΕΗ: Έτσι θα καλυφθεί το σύνολο των ανατιμήσεων

115

Στο μέτρο της επιδότησης των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας με το ποσό των 30 ευρώ ανά MWh για τις πρώτες 300 kWh κατανάλωσης, προχωρεί η κυβέρνηση με στόχο τη στήριξη όλων των καταναλωτών χαμηλής τάσης ανεξάρτητα από τον πάροχο με τον οποίον είναι συμβεβλημένοι ως αντιστάθμισμα στις υπέρογκες αυξήσεις λόγω της διεθνούς ενεργειακής κρίσης.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η επιδότηση με 9 ευρώ για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες κατανάλωσης ξεκινά να ισχύει από τώρα αλλά θα φανεί στους λογαριασμούς ρεύματος από τον επόμενο μήνα. Μάλιστα θα εμφανίζεται σε διακριτή γραμμή στους λογαριασμούς ρεύματος προκειμένου να γίνεται εύκολα αντιληπτή από όλους τους πολίτες.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ, η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει ότι θα επεκταθεί η εκπτωτική πολιτική που ήδη ισχύει (30%), χωρίς να διευκρινίζει πόσο, καλύπτοντας πλήρως τις ανατιμήσεις που θα είχε ένα μέσο νοικοκυριό με κατανάλωση έως 600 kWh ανά μήνα.

Με αυτά τα μέτρα, τονίζεται ότι θα αντισταθμιστεί σχεδόν το σύνολο των εκτιμώμενων ανατιμήσεων έως το τέλος του έτους για ένα μέσο νοικοκυριό.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει