Ευχές απ’ όλους

105

Μηνύματα και ευχές για μία καλή σχολική χρονιά στέλνουν εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «με τη ελπίδα ότι το νέο εκπαιδευτικό έτος θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί μέσα στις σχολικές αίθουσες, με πρωταγωνιστές τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους.

Ύστερα, από τις ιδιαίτερες συνθήκες των δύο τελευταίων σχολικών ετών η σημασία της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι αδιαμφισβήτητη. Με αυτό το δεδομένο, ως Περιφέρεια Κρήτης, θεωρούμε πως η σχολική κοινότητα πρέπει να δείξει το δρόμο σε όλη την κοινωνία. Με την εντατικοποίηση των εμβολιασμών, σύμφωνα με τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας, με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, πρέπει να παραμείνουμε ασφαλείς».

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, αναφέρει, μεταξύ άλλων, «αναμφισβήτητα  εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές  θα πρέπει να προστατεύσουν με ευθύνη και ευσυνειδησία τον εαυτό τους  και τους συνανθρώπους τους  αλλά την μεγαλύτερη  ευθύνη, στην προσπάθεια αυτή, έχει η Κυβέρνηση.

Η ολιγωρία και οι παλινωδίες της προηγούμενης  χρονιάς δεν πρέπει  να συνεχιστούν, αλλά δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν φρόντισε ούτε το πιο απλό, τα ολιγομελή τμήματα.    Τα σχολεία από εκπαιδευτικής οπτικής  πρέπει να παραμείνουν ανοικτά.

Η δια ζώσης εκπαίδευση δεν μπορεί να αντικατασταθεί ούτε και να συγκριθεί με την τηλεκπαίδευση.

Δεν αρκούν  οι Κυβερνητικές  εξαγγελίες και δεν πείθουν γιατί έχει χαθεί η εμπιστοσύνη της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει