ΧΘΕΣ… ΣΗΜΕΡΑ… ΑΥΡΙΟ…

363

Έκαναν τρισάγιο

Συγκινητική ήταν η παρουσία του κόσμου όλες αυτές τις μέρες στο κοιμητήριο στον Γαλατά. Στα εννιάμερα από την κοίμηση του Μίκη Θεοδωράκη  το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου ψάλθηκε τρισάγιο στον τάφο του. Το μνημόσυνο των εννιάμερων έγινε σε στενό κύκλο από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων Θεοδωράκη.

 

Ψάχνουν τον δρόμο

θεοδωρακηςΠολλή δουλειά θα έχει η διαπαραταξιακή επιτροπή που θα συγκροτηθεί για να οργανώσει μια σειρά από εκδηλώσεις τιμής στον αείμνηστο Μ. Θεοδωράκη και παράλληλα να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση της για την οδό στην οποία θα δοθεί το όνομα του.

Πολλά και διάφορα είναι τα σενάρια που εξετάζει η Λότζια όπως για παράδειγμα να επιλεγεί για το σκοπό αυτό, ένα μέρος της παραλιακής λεωφόρου ή αντίστοιχα ένα τμήμα της λεωφόρου Πλαστήρα μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο, όπως έγραψε η “Π”. Αντίστοιχα συζητιέται το σενάριο για να αξιοποιηθεί για το σκοπό αυτό, η ανώνυμος που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας ( πιάτσα ταξί) από το ύψος του Αρχαιολογικού Μουσείου μέχρι την αρχή της Δημοκρατίας… Για να δούμε…

Ήδη πάντως το “σπάσιμο” της Πλαστήρα αποτελεί πολλές αντιδράσεις και δύσκολα θα περάσει.

 

Η προχθεσινή (11/9) συναυλία του Χρήστου Λεοντή στο κηποθέατρο Νίκου Καζαντζάκη ήταν υπέροχη. Ιδιαίτερα το ‘’Καντάτα Ελευθερίας’’ ένα σπουδαίο σύγχρονο  λαϊκό μουσικό έργο που αναφέρεται στην περίοδο της επανάστασης του 1821.Μια υπέροχη συναυλία

Ενδιαφέρον το σχόλιο του συνεργάτη μας Ανδρέα Αγγελάκη: Η προχθεσινή (11/9) συναυλία του Χρήστου Λεοντή στο κηποθέατρο Νίκου Καζαντζάκη ήταν υπέροχη. Ιδιαίτερα το ‘’Καντάτα Ελευθερίας’’ ένα σπουδαίο σύγχρονο  λαϊκό μουσικό έργο που αναφέρεται στην περίοδο της επανάστασης του 1821.

Περιλαμβάνει υπέροχα μελοποιημένα ποιήματα του Λεοντή που τραγουδούν διακεκριμένοι τραγουδιστές (όπως ο Γ. Κότσιρας και ο Κ. Τριανταφυλλίδης και η Ιωάννα Φόρτη), καθώς και κείμενα των Ρήγα Φεραίου, Διονυσίου Σολωμού και Ιωάννου Μακρυγιάννη, που συμβάλουν στην κατανόηση των τραγουδιών. Πρωτοτραγουδίστηκε από τον Νίκο Ξυλούρη και τον ίδιο τον συνθέτη και τα κείμενα διαβάστηκαν από την Άννα Συνοδινου.

Επί τρείς συνεχείς ώρες ακουστήκαν και άλλα υπέροχα τραγούδια του Λεοντή από την μακροχρόνια συνθετική του δραστηριότητα. Να είναι καλά. Παρά τα δεινά της πανδημίας την παρακολούθησε αρκετός κόσμος με τάξη και ικανοποίηση. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους ιδιαίτερα στον Λεοντή και στους Οργανωτές».

 

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στον χώρο έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» της Νέας Υόρκης τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ΕλπιδοφόροςΜετά από 20 χρόνια

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στον χώρο έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» της Νέας Υόρκης τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Στη συνέχεια, o ναός φωταγωγήθηκε για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια. «H Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Αμερικής μπορεί να είναι ευτυχής και πολύ υπερήφανη για την ολοκλήρωση του ιερού ναού, έναν εθνικό τόπο λατρείας για τον αμερικανικό λαό και τον Κόσμο» δήλωσε στο in.gr o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Παράλληλα, μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έστειλε μήνυμα ελπίδας. «Ο Άγιος Νικόλαος στέκεται μπροστά σας σήμερα για να πει στον κόσμο ότι το φως θα λάμπει πάντα μέσα στο σκοτάδι και το σκοτάδι δεν θα το νικήσει ποτέ! Η πίστη θα θριαμβεύει πάντα επί της αμφιβολίας. Η ελπίδα θα νικά πάντα την απόγνωση. Και η αγάπη θα νικά πάντα το μίσος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως διαβεβαίωσε, με την ενθρόνισή του στην Αμερική, τον Ιούνιο του 2019, «δεν θα είναι πλέον μόνο μία ελληνορθόδοξη εκκλησία, αλλά θα γίνει ιερό εθνικό προσκύνημα για όλους τους Ορθοδόξους, για τον Ελληνισμό και προσκύνημα για όλο τον Αμερικανικό λαό».

Το νέο κτίσμα – κομψοτέχνημα, σχεδιασμένο από τον παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα, είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το προηγούμενο, ενώ διαθέτει ειδικό κέντρο, 0όπου πιστοί άλλων θρησκειών και δογμάτων θα μπορούν να προσεύχονται και να τιμούν τη μνήμη αγαπημένων τους προσώπων που χάθηκαν στα τρομοκρατικά χτυπήματα.

 

Για τα οικονομικά της ΔΕΘ θα διαβάσετε αλλού. Εγώ σας ενημερώνω για τα ντεσού. Ο κ.Μητσοτάκης αναφερόμενος στην πανδημία, ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως «η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν» και ζήτησε εκ νέου να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν κάνει, σημειώνοντας ότι επενδύει στην πειθώ και στην ενότητα.Με αναφορές σε Μίκη – Σεφέρη

Για τα οικονομικά της ΔΕΘ θα διαβάσετε αλλού. Εγώ σας ενημερώνω για τα ντεσού. Ο κ.Μητσοτάκης αναφερόμενος στην πανδημία, ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως «η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν» και ζήτησε εκ νέου να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν κάνει, σημειώνοντας ότι επενδύει στην πειθώ και στην ενότητα.

Ο πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του με αναφορά στον Γιώργο Σεφέρη και στον Μίκη Θεοδωράκη, λέγοντας: «Από σήμερα ξεκινά μια νέα συναρπαστική διαδρομή που θα διανύσουμε όλοι μαζί, κάνοντας πράξη το σύνθημα της φετινής ΔΕΘ για μια πατρίδα που ξέρει, μπορεί και τολμά για τη γενναία Ελλάδα που βαδίζει μπροστά και κοιτάζει μόνο ψηλά. Στο δρόμο, δηλαδή, που μας δείχνουν ο Γιώργος Σεφέρης και ο Μίκης Θεοδωράκης που θα είναι πάντα δίπλα μας. Λίγο ακόμα να σηκωθούμε, λίγο ψηλότερα. Τους απαντάμε: Πολύ ψηλότερα η Ελλάδα. Το θέλουμε, το αξίζουμε και το μπορούμε και θα τα καταφέρουμε».

Στις πρώτες σειρές των θέσεων στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» είχαν καθίσει για λόγους συμβολισμού νέες και νέοι και ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτό σημαίνει πως βρίσκονται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, στις πρώτες θέσεις της πατρίδας, στο μυαλό και στην καρδιά μας.

@patris

Κυριάκο κι εμείς που δεν είμαστε, αλλά

αισθανόμαστε νέοι δεν θα πάρουμε

κανένα… giga?

Lakis

Κανένα άλλοθι

Ακόμα πιο μειωμένος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά αναμένεται να είναι ο προϋπολογισμός του προγράμματος τεχνικών έργων του Δήμου Ηρακλείου, αφού τα οικονομικά της Λότζια  έχουν κλονιστεί λόγω της πανδημίας.

Οι μειωμένες εισπράξεις μοιραία αλληλοεπιδρούν και στα έργα, με αποτέλεσμα να κατεβαίνει ο πήχης των δυνατοτήτων. Εδώ ακριβώς είναι το κρίσιμο σημείο όπου θα κριθεί η δημοτική Αρχή, η οποία δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την κρίση της πανδημίας ως άλλοθι για όλα όσα δεν έγιναν. Όφειλε αναλύοντας τη δύσκολη αυτή οικονομική πραγματικότητα, να διαμορφώσει ένα στρατηγικό σχέδιο διαχείρισης που να αντιστοιχεί στο μέτρο των αναγκών της κοινωνίας, και μέσα από τη διεκδίκηση, την εξωστρέφεια και την διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων… Και σε αυτό το επίπεδο θα κριθεί από τους πολίτες…

 

Με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τ.Θεοδωρικάκο είχαν την ευκαιρία -μετά την κηδεία του Μίκη- να τα πουν- αφού και γευμάτισαν και μαζί- δήμαρχοι της ΚρήτηςΚάλεσαν τον υπουργό

Με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τ.Θεοδωρικάκο είχαν την ευκαιρία -μετά την κηδεία του Μίκη- να τα πουν- αφού και γευμάτισαν και μαζί- δήμαρχοι της Κρήτης. Αξιοποιώντας την φιλική σχέση του προέδρου της ΠΕΔ κ.Κουράκη τον συνάντησαν (μεταξύ αυτών ήταν οι κ.Σταυρακάκης και Μαν.Φραγκάκης από Βιάννο και Μινώα και Ν.Γιαλιτάκης) και είχαν μια διεξοδική συζήτηση μαζί του. Μάλιστα, τον προσκάλεσαν να έρθει στην Κρήτη και φαίνεται πως θα το κάνει σύντομα.

 

Στη γωνία βάζει τον Παύλο Πολάκη και ο Στέλιος Κούλογλου, με αφορμή τη στάση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας για τον εμβολιασμόΣτη γωνία ο Παύλος

Στη γωνία βάζει τον Παύλο Πολάκη και ο Στέλιος Κούλογλου, με αφορμή τη στάση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας για τον εμβολιασμό.

“Παλαιότερα έλεγε σωστά πράγματα με λάθος τρόπο, η διαφορά τώρα είναι ότι λέει λάθος πράγματα και τα λέει και με λάθος τρόπο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον Ρ/Σ Παραπολιτικά.

Όπως είπε ο Στέλιος Κούλογλου, “ο κύριος Πολάκης δυστυχώς μετά από τόσο καιρό, δεν έχει καταλάβει ότι υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που τρίβει τα χέρια του και τον περιμένει στην γωνία. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι δεν το έχει αντιληφθεί ακόμα, εκτός αν το έχει αντιληφθεί και παίζει ένα δικό του παιχνίδι”.

Και συνεχίζει: “Παίζει αυτό το κλασικό παιχνίδι που για μένα είναι απωθητικό, που χαϊδεύουν τα αυτιά μιας μερίδας ψηφοφόρων για να επανεκλεγούν γιατί έχουν δικά τους πολιτικά σχέδια. Δεν ξέρω αλλά πάντως το να μην λέμε αυτό που είναι η αλήθεια και να χαϊδεύουμε τα αυτιά των ανεμβολίαστων ανθρώπων, είναι κάτι που μου προξενεί κακή εντύπωση.

Μου κάνει εντύπωση πάντως ότι ο κύριος Πολάκης επιμένει, ενώ γίνεται μια προσπάθεια να εμφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαίος και πράγματι, έχουν περιοριστεί σε πολύ σημαντικό βαθμό οι διαφωνίες που είχαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια, εντούτοις συνεχίζει και αυτό είναι ένα ερώτημα για μένα που ο χρόνος θα το απαντήσει”.

Όπως είπε ο Στέλιος Κούλογλου αν ήταν ψηφοφόρος τα Χανιά μπορεί να ψήφιζε τον Παύλο Πολάκη, “αλλά εάν πρέπει να χειριστεί κάνεις το πρόβλημα του εμβολιασμού, φυσικά περισσότερο θα άκουγα τον κύριο Τσιόδρα, αλλωστε ο κύριος Πολάκης έχει εκφράσει σημαντικές επιφυλάξεις για τον εμβολιασμό και τα εμβόλια, έστω κι αν στο τέλος εμβολιάστηκε”.

 

Βγήκε ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, ο Μυλόπουλος και πόσταρε μια φωτογραφία για τη Θεσσαλονίκη ότι …είναι πόλη οχυρό λόγω Μητσοτάκη.Με φωτογραφία του… 2018

Βγήκε ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, ο Μυλόπουλος και πόσταρε μια φωτογραφία για τη Θεσσαλονίκη ότι …είναι πόλη οχυρό λόγω Μητσοτάκη. Δεν ήξερε άραγε ότι η φωτογραφία είναι από το 2018 από την αντίστοιχη επίσκεψη του Τσίπρα ως πρωθυπουργού;  Χαλαρώστε όλοι…

 

, ο Αρχιεπίσκοπος ΧρυσόστομοςΤους κόβει τον μισθό

Με το καλό και η Εκκλησία της Κρήτης την οποία ακόμη περιμένουμε! Ομόφωνα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου τάχθηκε υπέρ των εμβολιασμών και της τιμωρίας κληρικών που προχωρούν σε αντίθετες συστάσεις προς τους πιστούς, σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο Κύπριος Αρχιεπίσκοπος, είπε ότι απαιτεί από τους Συνοδικούς να δώσουν εντολή για υλοποίηση της απόφασης από όλους τους κληρικούς, διότι σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξουν συγκεκριμένες τιμωρίες.

Σε περίπτωση Συνοδικών που παραβιάζουν τη συμφωνία, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εισηγείται αποβολή τους από τη Σύνοδο και στέρηση του δικαιωμάτος εκλέγειν και εκλέγεσθαι για όσο χρονικό διάστημα αποφασιστεί.

Προειδοποίησε δε πως αν κληρικοί φωνασκούν και καλούν τον κόσμο να μην εμβολιαστεί, τότε θα υπάρξει οικονομικός αντίκτυπος και η Αρχιεπισκοπή δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τους ιερείς και να στηρίξει κάποιες μητροπόλεις, καθώς θα κλείσουν και τα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται η Εκκλησία. Όποιος ιερέας δεν συμμορφώνεται με την απόφαση της Συνόδου, δεν θα έρχεται ο μισθός να τον βρίσκει στο τέλος του μηνός, θα χάνει το “μισθουδάκι” του, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος, προσθέτοντας ότι έχει αποσταλεί και σχετική επιστολή.

 

Ξέμεινε

Στο…αεροδρόμιο ξέμεινε αν και ο προορισμός ήταν η Θεσσαλονίκη. Δεν πειράζει την επόμενη φορά θα έχει και θεσούλα!

 

τουί tweet Γεωργιάδη: Warcraft III Με Άδωνι και Πιερρακάκη στην ΔΕΘ Παιγνίδι

Την ευκαιρία να παίξουν ένα από τα πιο δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια, στο Περίπτερο 17 της ΔΕΘ, είχαν οι Άδωνις Γεωργιάδης, Κυριάκος Πιερρακάκης και Θοδωρής Λιβάνιος.

Τα τρία κυβερνητικά στελέχη έπαιξαν Warcraft III: Reforged στο Περίπτερο 17 της ΔΕΘ, όπως έγραψε στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Με @Pierrakakis και @th_livanios παίξαμε Warcraft III: Reforged. Στο Hangar 17 της ΔΕΘ! Χαμός! Κέρδισα τον Θοδωρή αλλά έπεσα στον ανίκητο Κυριάκο….η φετινή ΔΕΘ φανταστική», ήταν η ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης.

 

Ατιμωρησία

«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς κάποιος επαγγελματίας της υγείας μπορεί να πλαστογραφεί ένα πιστοποιητικό. Προφανώς θα εξαντλήσουμε την πειθαρχική μας αυστηρότητα και ταυτόχρονα θα κινηθεί και η ίδια η δικαιοσύνη» είπε ο Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονικη. Περιμένουμε να δούμε.

 

Η εμπειρία

Την προσωπική του εμπειρία, με αφορμή τη νόσηση από κοροναϊό του 23χρονου γιου, κατέθεσε ο Γιάννης Ραγκούσης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.. έστειλε το δικό του μήνυμα για τη σημασία του εμβολιασμού.

«Εχω τρία παιδιά. Ο μεγάλος μου γιος δυστυχώς δεν πρόλαβε να κάνει το εμβόλιο και νόσησε. Τα δύο μικρότερα παιδιά μου, οι κόρες μου, έκαναν το εμβόλιο» εξήγησε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Με αφορμή τις δηλώσεις πολύτεκνης μητέρας νωρίτερα στο ίδιο κανάλι, που υποστήριζε ότι δεν πρόκειται να κάνει εμβόλια στα παιδιά της και προτιμά να νοσήσουν, ο Γ. Ραγκούσης σημείωσε ότι αν και τα συμπτώματα που είχε ο γιος του κατά τη διάρκεια της νόσησης δεν ήταν πολύ σοβαρά, συνεχίζει να ταλαιπωρείται από συμπτώματα μετά την

Covid-19.

 

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει