Είχαν μπλέξει και τον ανήλικο

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ... ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

2,599

Για την αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή του Φόδελε συντελούνταν για καιρό ένα διπλό έγκλημα. Από τη μία η μεγάλη διακίνηση ναρκωτικών και από την άλλη η διακίνηση αυτή- σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ- γινόταν κυρίως από ένα παιδί, ένα αγόρι ηλικίας μόλις 13 ετών. Και ο ανήλικος αυτός που συνελήφθη ακολουθούσε, όπως αναφέρουν αστυνομικοί, τις εντολές του πατέρα και του αδερφού του! Το νέο σημαντικό χτύπημα του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών   στα κυκλώματα ναρκωτικών και μάλιστα μέσα σε λίγες ημέρες άφησε, όπως έλεγαν αστυνομικοί, ανάμεικτα συναισθήματα.

Τα ναρκωτικά που βρήκε η Αστυνομία
Τα ναρκωτικά που βρήκε η Αστυνομία

Από τη μία είχαν συλλάβει μια από τις πιο δραστήριες οικογένειες στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και από την άλλη είχαν απέναντι τους ένα αγόρι 13 ετών. Και παρά το γεγονός ότι δεν … «ίδρωσε το αυτί» του πιτσιρικά βλέποντας τους αστυνομικούς να τον συλλαμβάνουν, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να αποφύγουν ένα τόσο δυσάρεστο γεγονός, αλλά η δραστηριότητα του δεν τους άφησε περιθώρια.

Ένα ακόμη στοιχείο που εντυπωσίασε τους συμμετέχοντες στην έρευνα που ολοκληρώθηκε με τη σύλληψη εννέα ατόμων και την κατάσχεση ποσοτήτων χασίς και κοκαΐνης, ήταν το γεγονός ότι οι διακινητές είχαν δημιουργήσει ένα … άβατο για να προωθούν την επιχείρησή τους. Έχτισαν σε ύψωμα πολυτελείς κατοικίες από όπου έλεγχαν την ευρύτερη περιοχή, ενώ κυκλοφορούσαν και με οχήματα πολυτελείας, τα οποία άλλαζαν ανά συχνά διαστήματα. Θεωρούσαν τους εαυτούς τους άπιαστους, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν αστυνομικοί, κι αυτό γιατί λάμβαναν κάθε λογής μέτρα προφύλαξης.

«Βροχή οι πληροφορίες και οι καταγγελίες»

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ηρακλείου είχε πολύ καιρό τώρα πληροφορίες ότι τα έξι συγγενείς είχαν συστήσει μια ομάδα, η οποία διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης. Οι συγκεκριμένοι είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν για χασισοφυτείες που είχαν βρεθεί αλλά και για υποθέσεις περί όπλων.

Για την αστυνομία ηγετικό ρόλο είχε ένας 26χρονος και ενεργή συμμετοχή είχε ο 13χρονος. Δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι ο τρόπος που είχε στηθεί η επιχείρηση και το πώς οι συλληφθέντες πρόσεχαν την κάθε κίνηση ήταν εντυπωσιακός. Η περιοχή ελεγχόταν πλήρως από τα μέλη αυτής της οικογένειας, αφού ο δρόμος που οδηγούσε στα σπίτια τους, έξω από τα οποία πραγματοποιούσαν τις συναλλαγές, ήταν επίσης πλήρως ορατός και ελεγχόμενος από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους.

Τα ναρκωτικά που βρήκε η ΑστυνομίαΤη γύρω περιοχή την είχαν περιφράξει με πλέγματα. Στην ουσία είχαν περικλείσει ένα ολόκληρο βουνό σε μεγάλη ακτίνα από τα σπίτια τους, από την εθνική οδό Ηρακλείου Ρεθύμνου μεχρι την ακτογραμμή βόρεια της εθνικής, διατηρώντας ποιμνιοστάσια.

Με τη βοήθεια των ειδικά εκπαιδευμένων αστυνομικών της ΕΜΑΚ Κρήτης τέθηκαν σε παρακολούθηση τα σπίτια και οι διαμένοντες σε αυτά, ενώ οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τους χώρους που έκρυβαν τις ναρκωτικές ουσίες.

Από την παρακολούθηση διαπιστώθηκε ότι οι αγοραστές πήγαιναν έξω από τα σπίτια των μελών της οικογένειας για να προμηθευτούν ναρκωτικά. Τα τρία συνολικά πολυτελή σπίτια βρίσκονταν κοντά το ένα στο άλλο και εάν δεν γινόταν εκεί η παράνομη συναλλαγή, τότε γινόταν στην πίσω αυλή του σπιτιού του 26χρονου. Φάνηκε επίσης ότι ο 13χρονος πήγαινε σε ένα συγκεκριμένο σημείο, πίσω από ένα ξυλόφουρνο, έπαιρνε τα ναρκωτικά, έκανε το διαμοιρασμό και τα επανατοποθετούσε στο σημείο αυτό.

Σε μία άλλη παρακολούθηση που έγινε διαπιστώθηκε ότι ένας άλλος 26χρονος πήγαινε πολύ συχνά σε μία συγκεκριμένη δύσβατη περιοχή, τις περισσότερες φορές μόνος του και μία φορά με οδηγό του οχήματος τον ανήλικο. Πριν φτάσει εκεί έβαζε τη μπλούζα του στο πρόσωπό του, ώστε να καλύψει το στόμα και τη μύτη του, αλλά όχι για να προφυλαχθεί από τον … κορωναϊό. Το έκανε, όπως πιστεύουν οι αστυνομικοί για να μην αφήσει το dna του στο σημείο. Από εκεί έπαιρνε μία κόκκινη σακούλα και τη μετέφερε στην αυλή του άλλου 26χρονου, όπου βρίσκονταν και οι πελάτες.

Το «πέσιμο»

Προχθές κι αφού είχε διαπιστωθεί πώς δούλευε η ομάδα και είχαν “χαρτογραφηθεί’ οι χώροι  που χρησιμοποιούν αποφασίστηκε να γίνει η επιχείρηση για τη σύλληψή τους. Πριν την τελική έφοδο αστυνομικοί έβλεπαν έντονη κινητικότητα, αυτοκίνητα να πηγαίνουν και να έρχονται και μάλιστα να εγκαταλείπουν σύντομα  την περιοχή φρούριο που είχαν δημιουργήσει.

Η αρχή του τέλους ήταν όταν ακινητοποιήθηκε ένας πελάτης , αλλοδαπός στον οποίο έγινε έλεγχος στη γέφυρα της Παπαναστασίου. Από την έρευνα βρέθηκαν στο αυτοκίνητο περίπου δέκα γραμμάρια κοκαΐνης και δυο κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος αλλοδαπός δεν ήταν ο μόνος εκ των αγοραστών που συνελήφθησαν. Τη στιγμή της επιχείρησης στην έδρα των μελών της συγκεκριμένης οικογένειας κάποιοι προσπάθησαν να αποφύγουν τη σύλληψη και άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση. Σε μία καταδίωξη ενός ατόμου, το οποίο τελικώς δεν συνελήφθη, εκτυλίχθηκαν πρωτόγνωρες σκηνές. Δύο εκ των μετέπειτα συλληφθέντων σήκωσαν το πλέγμα για να περάσει το άτομο που διέφυγε της σύλληψης, το οποίο κρατούσε δύο τσάντες φορτωμένες με ναρκωτικά!

Για την υπόθεση η Αστυνομία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Ολοκληρώθηκε προχθές (09.09.2021) το βράδυ αστυνομική επιχείρηση η οποία οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και πραγματοποιήθηκε σε περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου.

Στην Επιχείρηση συμμετείχαν η προαναφερόμενη υπηρεσία και αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου.

Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν να συλληφθούν έξι ημεδαποί (5 άντρες εκ των οποίων ο ένας ανήλικος και γυναίκα) και τρείς αλλοδαποί άντρες, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αξιοποίηση πληροφοριών και τη μεθοδική έρευνα των αστυνομικών  της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, την πώληση των ναρκωτικών αναλάμβαναν έξι από τους εμπλεκόμενους ημεδαπούς  μεταξύ των όποιων και ο ανήλικος.

Οι ποσότητες  των ναρκωτικών αποκρύπτονταν σε υπαίθρια και δύσβατα σημεία καθώς και σε χώρο αποθήκης οικίας (καβάτζες).

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης χθες (09.09.2021), οι αστυνομικοί των ανωτέρω αστυνομικών υπηρεσιών , εντόπισαν τους τρεις αλλοδαπούς κατά το χρόνο που προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες  τους   ημεδαπούς.

Ακολούθησαν έρευνες σε περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου σε οικίες, υπαίθριους χώρους  και σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.

Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 5.045 γραμμάρια κάνναβης γραμμάρια
  • 344,3 γραμμάρια κοκαΐνης,
  • Το χρηματικό ποσό των 4.640 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,
  • Ένα πιστόλι με το γεμιστήρα εντός του οποίου υπήρχαν φυσίγγια
  • 12 κινητά τηλέφωνα
  • Δύο ζυγαριές ακριβείας και
  • Διάφορα είδη επιμερισμού και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ως μέσο διευκόλυνσης στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης συνελήφθη η μητέρα ανηλίκου ημεδαπού κατηγορούμενη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.»

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του εισαγγελέα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει