Τους παγίδευσε σε μια… μπάλα άχυρα

ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΕ ΤΟ GPS

693

Με σύμμαχό του την τεχνολογία ένας 79χρονος αγροτοκτηνοτρόφος παγίδευσε τους κλέφτες που του αφαίρεσαν δεκάδες «μπάλες ζωοτροφών» από την αποθήκη του σε χωριό του Ηρακλείου. Τι έκανε; Tοποθέτησε σε μία από τις «μπάλες» αυτές ένα gps και παρακολουθούσε από το κινητό του τόσο ο ίδιος όσο και συγγενείς του τη διαδρομή των δραστών αλλά και το σημείο όπου σταμάτησαν το αυτοκίνητο της παράνομης μεταφοράς.

Ο 79χρονος Γ.Κ. εξηγεί στην «Π» τους λόγους που τον έκαναν να στραφεί στην τεχνολογία, όπως λέει, για να προστατεύσει την περιουσία του. «Κάθε χρόνο με διαλύουν» σχολιάζει χαρακτηριστικά και προσθέτει «δεν περνάει χρονιά που να μην με κλέψουν. Από ζωοτροφές και αγροτικά εργαλεία μέχρι και τα πρόβατά μου. Αυτή τη φορά όμως πήραν το μάθημά τους».

Η προτελευταία φορά που μπήκε και πάλι στο στόχαστρο κλεφτών ήταν πριν από ενάμιση μήνα. Και τότε του πήραν μια πολύ μεγάλη ποσότητα ζωοτροφών. «Σκέφτηκα ότι δεν πάει άλλο, ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το κακό. Συζήτησα την περίπτωσή μου με έναν καλό μου φίλο και εκείνος μου είπε να αγοράσω και να τοποθετήσω το gps».

Η παραγγελία έγινε στην Αθήνα και το μηχάνημα έφτασε λίγες ημέρες μετά στο Ηράκλειο. «Πήγα στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που συνεργάζομαι. Εκεί μου έδωσαν έναν αριθμό και ενεργοποιήθηκε το σύστημα. Το τοποθέτησα σε μία “μπάλα» και περίμενα ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστούν και πάλι οι κλέφτες. Τους περίμενα γιατί και πριν λίγες ημέρες είχαν και πάλι κλέψει ζωοτροφές και πίστευα ότι θα επιστρέψουν για να πάρουν και τις υπόλοιπες».

Πράγματι, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής το gps ενεργοποιήθηκε στέλνοντας σήμα στο κινητό του ηλικιωμένου αγροτοκτηνοτρόφου. «Μου ήρθε σήμα ότι μετέφεραν τις ζωοτροφές, όπου είχα κρύψει το gps. Συγγενικό μου πρόσωπο μάλιστα έβλεπε και τη διαδρομή που ακολουθούσαν και με ενημέρωνε για το  δρομολόγιό τους.

Τα πάντα φαίνονταν στο κινητό του, από ποιους δρόμους πάνε, πού σταματάνε και για πόση ώρα κοκ» αναφέρει ο Γ.Κ. Φτάνοντας στην αποθήκη του διαπίστωσε ότι έλειπαν περίπου 170 μπάλες ζωοτροφής. «Τις είχαν φορτώσει σε δύο αυτοκίνητα. Εγώ μπόρεσα να εντοπίσω μόνο το ένα όχημάα τους, γιατί σε αυτό υπήρχε το gps”

Στο αυτοκίνητο που φορτώθηκε η «παγιδευμένη» μπάλα φαινόταν κανονικά το δρομολόγιο που ακολουθούσε το άτομο που οδηγούσε το όχημα με τα κλεμμένα. Σταμάτησαν σε μία μάντρα σε χωριό λίγο έξω από το Καστέλι,  λέει ο 79χρονος  και προσθέτει:

«Πήγα αμέσως στο αστυνομικό τμήμα. Εκει οι αστυνομικοί μου είπαν εάν αναγνωρίζω τις μπάλες και τους είπα τον τρόπο που τις έχω σημαδέψει. Με ρώτησαν και εάν γνωρίζω πού έχω και το gps και τους είπα, ναι. Πράγματι πήγαν και βρήκαν σταθμευμένο το αυτοκινητο, τους υπέδειξα σε ποια μπάλα είναι και το βρήκαν. Είχαν φορτώσει περίπου 70 μπάλες στο συγκεκριμένο όχημα».

Το θύμα της κλοπής γνωρίζει όπως λέει τον ιδιοκτήτη του οχήματος μεταφοράς των κλεμμένων ζωοτροφών. «Μου είπε ότι το είχε πουλήσει σε κάποιον και ότι δεν είχαν προλάβει να κάνουν τη μεταβίβαση. Το άτομο αυτό είναι και ο ιδιοκτήτης της μάντρας έξω από την οποία βρέθηκε το αγροτικό όχημα. Αυτόν τον άνθρωπο εγώ δεν τον ξέρω» σημειώνει.

Ο ηλικιωμένος αγρότης κάνει τον σταυρό του που θα μπει ένα τέλος, όπως πιστεύει, στα συνεχή χτυπήματα που δεχόταν από κακοποιούς. «Τώρα που βρήκα τη λύση, θα είμαι πιο ήσυχος. Έχω βάλει παντού gps σε ό,τι μπορούν να κλέψουν» καταλήγει.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει