Πήγαν σούρουπο στο Φόδελε και ακόμα «ξετρυπώνουν» καβάτζες 

Δίωξη Ναρκωτικών και ΕΚΑΜ αιφνιδίασαν τα μέλη της φαμίλιας

3,379

Ήταν λίγο πριν το σούρουπο όταν πάνοπλοι άνδρες της ΕΚΑΜ αιφνιδίασαν  με ταχύτατες κινήσεις τα άτομα που είχαν τεθεί εδώ και αρκετές ημέρες υπό παρακολούθηση στην ευρύτερη περιοχή του Φόδελε για διακίνηση ναρκωτικών σε μεγάλο εύρος. Στο επίκεντρο της επιχείρησης βρέθηκαν κυρίως μέλη γνωστής οικογένειας, αλλά και κάποια άλλα άτομα που συνδέονται μαζί τους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Κάποιοι έμειναν στήλη άλατος, όπως περιγράφουν αστυνομικοί κύκλοι, άλλοι προσπάθησαν να το «σκάσουν». Αν και εξωγενείς παράγοντες (ασθένειες, covid κλπ) είχαν φρενάρει τη γιγαντιαία επιχείρηση, χθες εκτιμήθηκε ότι είχε φθάσει το πλήρωμα του χρόνου. Ήταν μία υπόθεση που δούλευε αρκετό καιρό η Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου και όταν πλέον δόθηκε το πράσινο φως, έπαιξαν «μπάλα» οι άνδρες της ΕΚΑΜ. Από κοντά η ΟΠΚΕ και άλλες υπηρεσίες.

Οι πληροφορίες έως χθες μιλούσαν για τουλάχιστον 6-7 συλλήψεις, ενώ εκτός από τους βασικούς εμπλεκόμενους, οι Αρχές φέρονται να έχουν συλλάβει  και κάποιους αγοραστές. Υποστηρίζεται δηλαδή ότι τη στιγμή της εφόδου γίνονταν ύποπτες συναλλαγές ναρκωτικών.

Σε ό,τι αφορά τα κατασχεθέντα, με την επιχείρηση να βρίσκεται σε εξέλιξη, αστυνομικοί είχαν «ξετρυπώσει» από διάφορες κρυψώνες (π.χ. ρεματιές) διάφορες ποσότητες ναρκωτικών.

Στην τελευταία ενημέρωση οι πληροφορίες μιλούσαν για ποσότητα 5-6 κιλών χασίς και περισσότερα από 300 γραμμάρια κοκαΐνης, όμως είναι σημαντικά να διευκρινιστεί ότι η εξερεύνηση των χώρων και κυρίως των υπαίθριων, θα συνεχιστεί και σήμερα, υπό το φως της ημέρας, καθώς χθες τούς πρόλαβε το σκοτάδι. Για τον λόγο αυτό η περιοχή είχε «αποκλειστεί» από τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ υπήρχε πλήρης ετοιμότητα από πλευράς τους για λόγους ασφαλείας.

Ε.Κ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει