ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ: «Το παιδί μου ίσως να ζούσε σήμερα»

545

Η σκέψη ότι ο γιος τους θα μπορούσε να ήταν σήμερα ζωντανός αν οι κατηγορούμενοι, πατέρας και γιος, τον μετέφεραν εγκαίρως στο νοσοκομείο ή ειδοποιούσαν τους ίδιους, είναι μαχαιριά στην καρδιά των χαροκαμένων γονιών του 44χρονου λογιστή από την Σητεία, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε από διερχόμενο ιερέα τα ξημερώματα της 21ης Νοεμβρίου, σε απόμερο δρόμο της πόλης.

Ο καημός για τον χαμό και του δεύτερου παιδιού τους τούς έχει τσακίσει. Πλέον περιμένουν πώς και πώς, όπως λένε, να δικαιωθεί η μνήμη του γιου τους και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι άνθρωποι που τού στέρησαν κάθε ευκαιρία να ζήσει.

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν συναναστροφές με το θύμα και τη μοιραία νύχτα είχαν συναντηθεί μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα. Πατέρας και γιος αντιμετωπίζουν την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης. Επιπλέον ο γιος κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών υπό τη μορφή της διάθεσης.

Την άλλη εβδομάδα η απόφαση για τον θάνατο του 44χρονου λογιστή

Η κατάθεση τόσο του πατέρα όσο και της μητέρας του 44χρονου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου ήταν συναισθηματικά φορτισμένη. Η μητέρα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Σπαράσσει η καρδιά της. Πιστεύει ότι ο γιος της ίσως ζούσε σήμερα αν δεν τον είχαν εγκαταλείψει αβοήθητο.

Όπως έχει γράψει η «Π», αρχικώς όλα ήταν θολά καθώς ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός σε ένα απόμερο δρόμο της Σητείας. Κανείς δεν ήξερε πώς, τι και γιατί. Οι έρευνες σε συνδυασμό με τις ιατροδικαστικές ενέργειες και εξετάσεις (νεκροψία-νεκροτομή, τοξικολογικές, DNA) αποκάλυψαν ότι ο άτυχος άνδρας είχε υποστεί δηλητηρίαση από τη χορήγηση μεγάλης ποσότητας μορφίνης και στη συνέχεια είχε μεταφερθεί και εγκαταλειφθεί στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός. Αφέθηκε μέσα στο δρόμο και στο ψύχος σε κωματώδη κατάσταση μέχρι που «έσβησε». Ζούσε ακόμα, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Το Δικαστικό Συμβούλιο αποφαίνεται ότι ο θανών αγνοούσε ότι έκανε χρήση μορφίνης και υπογραμμίζεται ότι η ποσότητα που έλαβε σε συνδυασμό με το είδος της ναρκωτικής ουσίας ήταν θανατηφόρα. Έτσι, όπως περιγράφεται στο βούλευμα, έπεσε σε κωματώδη κατάσταση.

Πατέρας και γιος αντί να καλέσουν βοήθεια, φέρονται να τον μετέφεραν περί τα 100 μέτρα μακριά από το σπίτι τους και τον άφησαν αβοήθητο στην άσφαλτο σε έρημη τοποθεσία, έκθετο στο ψύχος του Νοεμβρίου.

Πίστευε ότι ήταν ήδη νεκρός και φοβούμενος ότι θα μπλέξει τον άφησε στον δρόμο, χωρίς να καλέσει βοήθεια, ισχυρίστηκε ο γιος, ο οποίος αρνήθηκε τη χρήση μορφίνης.

Ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό καθώς αποκοιμήθηκε.

«Ο Θεός να γυρίσει ανάποδα, στην πιάτσα δεν θα βρεις να κυκλοφορεί μορφίνη. Είναι εξαιρετικά δύσκολο έως σπάνιο» κατέθεσε στο δικαστήριο πρώην τοξικομανής από τη Σητεία, ο οποίος γνωριζόταν τόσο με τον λογιστή όσο και με τους κατηγορούμενους, υποστηρίζοντας ότι του φαίνεται εξαιρετικά παράξενο να έκαναν χρήση μορφίνης εκείνο το βράδυ οι εμπλεκόμενοι.

Πραγματογνώμονας ιατροδικαστής κατέθεσε στο δικαστήριο ότι είναι πολύ δύσκολο ο 44χρονος να έκανε χρήση σκέτης μορφίνης καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί στην “πιάτσα”. Το πιθανότερο είναι να έκανε χρήση ηρωίνης, η οποία έχει την ιδιότητα να μεταβολίζεται στο σώμα σε μορφίνη και πρωτεΐνη. Πιθανότατα είχε παρέλθει ο χρόνος δράσης της ηρωίνης και έτσι ανιχνεύτηκε η μορφίνη. Είπε ακόμα ότι περίπτωση δοσοεξαρτώμενου αποτελέσματος μπορεί να έχουμε σε έναν ταχύ θάνατο, σε ένα θάνατο του τώρα. Ο 44χρονος πέθανε από πνευμονικό οίδημα, το οποίο εγκαταστάθηκε προοδευτικά και δυσχέρανε την αναπνοή του.

Η δίκη συνεχίζεται στις 14 Σεπτεμβρίου με την πρόταση της εισαγγελέως έδρας.

Να σημειωθεί ότι από την πλευρά της πολιτικής αγωγής υποβλήθηκε αίτημα για μεταβολή της κατηγορίας από θανατηφόρα έκθεση σε ανθρωποκτονία από πρόθεση (ενδεχόμενο δόλο) κατά παράλειψη.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει