Ο Άρης Γραικούσης στο «μικρό» κηποθέατρο

312

Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης μιλάει για το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στο μικρό κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

«Με αφορμή την συμπλήρωση των διακοσίων χρόνων από την επανάσταση του 1821,ετοίμασα ένα αφιέρωμα με έργα για σόλο πιάνο, Ελλήνων και φιλελλήνων ευρωπαίων συνθετών. Η Ελληνική επανάσταση, ενέπνευσε τους συνθέτες να δημιουργήσουν ένδοξες  μουσικές συνθέσεις μεταφέροντας το αίσθημα της χαράς  για την απελευθέρωση της  Τουρκοκρατούμενης Ελλάδας. Είναι ένα σπάνιο και πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα, το παρουσίασα τον χειμώνα μέσω live streaming στο Ίδρυμα Θεοχαράκη στην Αθήνα.

Θα ακούσετε συνθέσεις κυρίως του 19ου αιώνα,  με λυρισμό αλλά και πατριωτικές εξάρσεις. «Ελληνική Εισαγωγή» του Γερμανού Κρίστιαν Φρίντριχ Ρούπε, «Brilliante mazurka, Αθήνα» του  Παύλου Καρρέρ, «Η Ελληνίδα χήρα στο λίκνο του γιου της» του Γάλλου Σαρλ Σαλιέ, «Πόλκα, η κόρη των Αθηνών» και «Το ξύπνημα του κλέφτη» του Ιωσήφ Λιβεράλη, «Πόλκα των Ελλήνων» του Γιόχαν Στράους, «Πένθιμο εμβατήριο στη μνήμη του Καποδίστρια» του Γεωργίου Λαμπίρη,  «Τούρκικο καπρίτσιο» του Λιστ βασισμένο στα «Ερείπια των Αθηνών» του Μπετόβεν, «Της Δέσπως» του Βασίλη Δέλλιου και «Αναμνήσεις από την Επανάσταση του 1821» του Σ. Λεονί.

Ευχαριστώ θερμά τον Ροταριανό όμιλο Ηρακλείου CANDIA για την διοργάνωση της βραδιάς και την Περιφέρεια Κρήτης για την υποστήριξή της», αναφέρει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει