Υπάλληλος στο νοσοκομείο Μεσολογγίου καταγγέλλεται για “μαϊμού” εμβολιασμό

148

Νέο κρούσμα “μαΐμου” εμβολιασμού κατά του  κορωνοϊου καταγγέλθηκε χθες. Όπως αναφέρει  ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κ. Μιχάλης Γιαννάκος, το περιστατικό συνέβη στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι του εμβολιαστικού κέντρου του νοσοκομείου κατήγγειλαν στη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος πως την περασμένη Πέμπτη 22 Ιουλίου ανακάλυψαν ότι δηλώθηκε υπάλληλος παραϊατρικών επαγγελμάτων του νοσοκομείου στο πληροφοριακό σύστημα ότι έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου, χωρίς να έχει περάσει από το εμβολιαστικό κέντρο και χωρίς να εμφανίζεται ο εμβολιασμός στις δόσεις που χορηγήθηκαν.

«Εάν αποδειχθούν τα καταγγελλόμενα τότε θα πρόκειται για εμβολιασμό-μαϊμού», εξηγεί ο κ. Γιαννάκος συμπληρώνοντας πως ήδη ερευνάται αν η εν λόγω υπάλληλος του νοσοκομείου έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι αν τεκμηριωθεί ο «μαϊμού εμβολιασμός» τόσο η υπάλληλος του νοσοκομείου όσο και όσοι λειτούργησαν ως συνεργοί της θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Η διοίκηση του νοσοκομείου Μεσολογγίου έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και έχει επίσης στείλει την υπόθεση στην Εισαγγελία που διεξάγει ανάλογη έρευνα για το συμβάν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει