Τιμητική βραδιά για τον καθηγητή Οφθαλμολογίας Γιώργο Μαρκάκη

479

Αφιερωμένη στον διακεκριμένο πολίτη του Ηρακλείου αλλά και επίτιμο δημότη Σητείας, επίκ.Καθηγητή Οφθαλμολογίας Γιώργο Μαρκάκη,είναι η βραδιά που οργανώνεται   στο Μικρό Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις», την Τετάρτη 28 Ιουλίου,στις 21.00  ,υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και στο πλαίσιο των θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του.

Ο γνωστός συγγραφέας και ιδρυτής του Μουσείου παραδοσιακής ζωής Κρήτης «Λυχνοστάτης» στη Χερσόνησο, τιμάται για την πολυσχιδή προσφορά του στην κοινωνία και τον πολιτισμό της Κρήτης από μια πλειάδα αυτοδιοικητικών και επιστημονικών φορέων όπως η Περιφέρεια Κρήτης, οι Δήμοι Ηρακλείου και Σητείας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου και το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης. Την εκδήλωση οργανώνουν οι Σύλλογοι: «Φίλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης», Σητειακών Ηρακλείου «ΜΥΣΩΝ» και Φίλοι Μουσείου «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ».

Η βραδιά περιλαμβάνει βιωματικές αναφορές στον τιμώμενο, κινηματογραφικά αποσπάσματα σε α’ προβολή αλλά και την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Άλλη γνώμη»  του Γιώργου Μαρκάκη, που έχει εκδοθεί με χορηγία της Περιφέρειας Κρήτης, και αποτελεί μια ακόμη προσφορά στον πάσχοντα άνθρωπο, καθώς τα ποιήματα προσδίδουν ένα  παρηγορητικό νόημα στον ανθρώπινο πόνο.

Στην εκδήλωση, που έχει ελεύθερη είσοδο, συμμετέχουν μουσικά ο Σητειακός δεξιοτέχνης του βιολιού Γιώργος Τσαντάκης και οι αδελφοί Κωστής και Κλεάνθης Ατσαλάκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει