Νέο εργοτάξιο ανοίγει από σήμερα στο κέντρο της πόλης

1,482

Διευρύνεται το εργοτάξιο που ανοίγει στο κέντρο της πόλης, καθώς επεκτείνονται οι εργασίες για την ανάπλαση της μικρής Έβανς, που αποτελεί κομβικό τμήμα της μεγάλης παρέμβασης που εξελίσσεται στον ιστορικό ιστό.

Η γρήγορη ολοκλήρωση των εργασιών στη Χατζημιχάλη Γιάνναρη και τη Δικαιοσύνης, έδειξε ότι μπορούν να προχωρήσουν ταχύτερα οι εργασίες και στο επόμενο τμήμα της  εργολαβίας ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο, που θα ολοκληρωθεί με την αποκατάσταση της 1821. Όπως είναι γνωστό, οι εργασίες στη μικρή Έβανς  πρόκειται να ξεκινήσουν μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσαν οι έμποροι, αξιολογώντας ότι εφόσον θα  έχει ολοκληρωθεί ταχύτερα η παρέμβαση ανάπλασης, θα μπορούν να κεφαλαιοποιήσουν τα οφέλη της την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων που αναμένεται να ανακάμψει σε καλύτερα επίπεδα η αγορά.

Όπως είναι γνωστό, παράλληλα με το κεφάλαιο των εργασιών ανάπλασης έχει ανοίξει και η συζήτηση για την κυκλοφοριακή χρήση της οδού, καθώς οι καταστηματάρχες έχουν ήδη θέσει ζήτημα να γίνει πεζόδρομος, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των ΙΧ. Πρόκειται για ένα αίτημα το οποίο φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος στη δημοτική Αρχή, που όμως με τη σειρά της θα πρέπει να απαντήσει σε άλλα ζητήματα που αφορά στη στάθμευση των οχημάτων και ειδικά των δίτροχων για τα οποία εδώ και χρόνια δεν έχει δοθεί διέξοδος.

Η χρήση της μικρής Έβανς ως πεζοδρόμου προσθέτει μια κομβική όδευση στο παζλ της απομάκρυνσης των ΙΧ από το κέντρο της πόλης, που φαίνεται ότι έχει ωριμάσει σαν σχεδιασμός στη συνείδηση της κοινωνίας που επιζητά φιλικότερες συνθήκες κυκλοφορίας στον ιστορικό ιστό.

Η πλευρά της δημοτικής Αρχής εκτιμά ότι τον σχεδιασμό της δημιουργίας δικτύου πεζοδρόμων  θα μπορεί να περιληφθεί και η οδός Ζωγράφου που όμως λόγω του είδους των δραστηριοτήτων που φιλοξενεί θα πρέπει να έχει δυνατότητα στη διέλευση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.  Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο θα ανοίξει μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης που στόχος είναι να τρέξουν με τους ρυθμούς που σήμερα προχωρούν, ώστε να μην υπάρξουν χρονικές παλινδρομήσεις.

Παράλληλα με την έναρξη των εργασιών στη μικρή Έβανς κλείνουν και οι τελευταίες εκκρεμότητες στο υπόλοιπο τμήμα του εργοταξίου  προκειμένου να σκυροδετηθεί και να διευκολυνθεί η κίνηση των πεζών αλλά και η λειτουργία των καταστημάτων αφού κοινό ζητούμενο είναι να ολοκληρωθούν  με την όσο το δυνατό λιγότερη όχληση. Όπως είναι γνωστό, μέσα στον Αύγουστο αναμένεται ο ανάδοχος του έργου να παραλάβει και τα υλικά επίστρωσης, και σταδιακά να αρχίσει το εργοτάξιο να παίρνει την τελική μορφή του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει