ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ: Με όλα τα μέτρα προστασίας η εμποροπανήγυρις στη Βόνη

...κανένα περιθώριο ματαίωσης

3,829

Το πανηγύρι της Βόνης,  ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια της Κρήτης, που συγκεντρώνει περισσότερους από 70 χιλιάδες πιστούς που προσκυνούν στη χάρη της Αγίας Μαρίνας, φέτος όχι μόνο θα γίνει αλλά δεν πρόκειται να ματαιωθεί ό,τι νέα μέτρα κατά της πανδημίας και αν ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε χθες διευρυμένη σύσκεψη υπό το Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που συζήτησαν όλη την οργανωτική διαδικασία της εκδήλωσης και αποφάσισαν ότι θα ακολουθηθούν με μεγάλη επιμέλεια και  σχολαστικότητα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία από την covid. Παράλληλα όμως ξεκαθαρίστηκε, ότι επειδή κάθε μέρα ξημερώνει άλλα μέτρα, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ματαίωσης του πανηγυριού.

ο Μανώλης Φραγκάκης
ο κ. Φραγκάκης

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει με δηλώσεις του στην «Π» ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Μανόλης Φραγκάκης,  «εκείνο το οποίο αποφασίσαμε είναι ότι θα προχωρήσει κανονικά η οργάνωση του πανηγυριού, που πέρυσι λόγω της γενικότερης κατάστασης της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, δεν επιτράπηκε». Όπως είναι γνωστό το πανηγύρι ξεκινά από Παρασκευή μεσημέρι και ολοκληρώνεται μέχρι Κυριακή απόγευμα.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση που θα επικρατεί μέσα στο Ναό της Αγίας Μαρίνας, θα υπάρχει επιτήρηση με τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού που θα ελέγχει και τον εσωτερικό και τον προαύλειο χώρο της εκκλησίας, με ειδικές οδεύσεις που θα διαμορφωθούν.

«Σε ό,τι αφορά στο πανηγύρι, οι έμποροι οι οποίοι θα συμμετέχουν στην εκδήλωση, προέρχονται από όλη τη χώρα και είναι εκατοντάδες. Η συμφωνία για την ενοικίαση του χώρου έχει γίνει μήνες πριν και είναι αδιανόητο να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους την τελευταία στιγμή.

Όμως θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας πράγμα το οποίο σημαίνει οι έμποροι που είναι εγκατεστημένοι στους πάγκους θα κάνουν self test υποχρεωτικό, θα είναι ενήμεροι για τα μέτρα πρόληψης για τη χρήση μάσκας και αντισηπτικών. Επίσης ο ένας πάγκος από τον άλλο θα έχει απόσταση ενός μέτρου. Οι πάγκοι μπορεί να είναι δίμετροι, τρίμετροι ή τεσσάρων μέτρων αλλά αυτό δεν αλλάζει σε σχέση με την απόσταση που θα πρέπει να τους χωρίζει που θα είναι ένα μέτρο.

Ακόμα και αν  βγει κάποια απόφαση απαγόρευσης των πανηγυριών η εκδήλωση θα γίνει κανονικά με βάση τα όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη.  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για την εξυπηρέτηση των πολιτών θα ενεργοποιηθεί ένα λεωφορείο του Δήμου που θα μετακινείται συνεχώς από τη Βόνη στο Γαλατά όπου θα παίρνει και θα φέρνει κόσμο, για να κινείται πιο ευέλικτα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει