Διαμαρτυρία για τον νέο δρόμο στο αεροδρόμιο

389

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τα μέλη του Συλλόγου που έχει συγκροτηθεί για την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση των επιπτώσεων από την κατασκευή και τη μετέπειτα λειτουργία του αεροδρομίου Καστελλίου στους κατοίκους και το περιβάλλον (Π.ΑΝ.ΔΡ.Α.) Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα δυο σημεία όπου τέμνονται ο νέος δρόμος, Αεροδρόμιο – Νότιος Οδικός Άξονας με τους παλιούς δρόμους Αρκαλοχώρι – Γαζέπι Μύλος και Αρκαλοχώρι – Αυλή, Κασσάνοι.

Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν κάτοικοι από τους οικισμούς του Δήμου Μινώα: Αρκαλοχώρι, Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό, Θραψανό, Ευαγγελισμό, Αρχάγγελο, Γεράκι, Νιπιδιτός, Παναγιά, Αυλή και Κασσάνοι, καθώς και οι ιδιοκτήτες καλλιεργειών που έχουν πρόβλημα πρόσβασης λόγω της κατασκευής του δρόμου.

Επίσης συμμετείχαν ο δήμαρχος  Μινώα Πεδιάδας με αντιδημάρχους, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Κεγκέρογλου Βασίλης,  οι βουλευτές του Σύριζα Ηρακλείου με εκπροσώπους τους(ήταν σε Συνέδριο στην Αθήνα), ο πρώην δήμαρχος και νυν πρόεδρος της “Μινώα Ενεργειακή”  Γιαννόπουλος Χαράλαμπος και οι Σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί ψήφισμα στον πρωθυπουργό κ Μητσοτάκη Κυριάκο, στον αρμόδιο Υπουργό του έργου κ. Καραμανλή, σε όλη την πολιτική ηγεσία της Χώρας, στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ Αρναουτάκη, όπου θα αναφέρονται τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί ο νέος δρόμος, αφού καρατομεί όλους τους δημοτικούς και αγροτικούς δρόμους, χωρίς να προβλέπονται διαβάσεις, κάνοντας την ζωή των κατοίκων δύσκολη και επικίνδυνη, όπως θα αναφέρονται στο ψήφισμα αναλυτικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει