ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ: «Βροχή» αιτήσεων επανεξέτασης σε 5 δήμους του Ηρακλείου

475

Ξεπερνούν τις 20.000 οι αιτήσεις επανεξέτασης που κατατέθηκαν στο πλαίσιο της κτηματογράφησης που εξελίσσεται στους Δήμους Αρχανών-Αστερουσίων, Γόρτυνας, Βιάννου, Μινώα και Φαιστού.

Την προηγούμενη εβδομάδα έληξε η προθεσμία για την υποβολή ερωτημάτων και αιτήσεων επανεξέτασης  στην ηλεκτρονική βάση της προανάρτησης που έχει διαμορφωθεί που αποτυπώνει την πρώτη εικόνα της καταγραφής των ιδιοκτησιών, όπως αυτές αποτυπώθηκαν από τις δηλώσεις ιδιοκτησίας που κατατέθηκαν.

Όπως είναι γνωστό, η ανάδοχος εταιρεία που έχει την ευθύνη της κτηματογράφησης ενημέρωσε με τη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή των μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα όλους τους ιδιοκτήτες για το πως έχει αποτυπωθεί η ιδιοκτησία τους ώστε να έχουν εικόνα και να προχωρήσουν στις σχετικές διορθώσεις.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ΤΟΜΗ κ. Χρήστος Ντάλας με δηλώσεις του στην «Π» σημειώνει μεταξύ άλλων ότι όλος ο μήνας έχει κλείσει με ραντεβού από πολίτες οι οποίοι θέλουν να καταθέσουν αιτήσεις επανεξέτασης  προκειμένου να διορθώσουν κάποια στοιχεία που διαπίστωσαν ότι δεν έχουν καταγραφεί σωστά.  Όπως τονίζει ο κ. Ντάλας υπάρχει ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού στης ενδοχώρας που δεν έχει πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και δεν έχει την ευελιξία να ενημερωθεί για την ηλεκτρονική προανάρτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για το λόγο αυτό πολύς κόσμος κλείνει ραντεβού στα γραφεία της εταιρείας με σκοπό να ενημερωθεί καθώς επιλέγει να δει δια ζώσης την ηλεκτρονική αποτύπωση και να λάβει γνώση από τα στελέχη της εταιρείας για το τι θα πρέπει να κάνει σε ό,τι αφορά στη διόρθωση λαθών. Ο ίδιος σημειώνει ότι είναι σημαντικό να γίνουν εγκαίρως οι αναγκαίες διορθώσεις, ώστε όταν στο τέλος του καλοκαιριού ένα σημαντικό μέρος των προβλημάτων ή των λαθών που σήμερα εντοπίζονται να έχει ήδη αντιμετωπιστεί.

Ωστόσο, όπως τονίζει ο κ. Ντάλας, εδώ το μήνυμα πρέπει να σταλεί σε όλους τους ιδιοκτήτες εμπράγματων δικαιωμάτων, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν καταθέσει τα εμπράγματα δικαιώματα τους στη διαδικασία της κτηματογράφησης. Όπως εξηγεί, για κανένα λόγο δεν θα πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους, στη διαδικασία της κτηματογράφησης, διότι ακόμα και τώρα μπορούν να καταθέσουν το φάκελο τους και να αντιμετωπισθεί ως  εμπρόθεσμος.

Σε αντίθετη περίπτωση χάνουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στην πρώτη συγκεντρωτική αποτύπωση που θα γίνει στο τέλος του καλοκαιριού. Με βάση τις εκτιμήσεις του ίδιου η πρώτη ανάρτηση των προσωρινών κτηματολογικών πινάκων θα γίνει αρχές Νοεμβρίου, οπότε θα έχει δημιουργηθεί και μια πιο ολοκληρωμένη βάση δεδομένων που θα προκύψει μέσα από τη διαδικασία της υποβολής ερωτημάτων και αιτήσεων επανεξέτασης.

Όπως σημειώνει, υπάρχει ακόμα ένα ποσοστό που αντιστοιχεί στο 20-25% των ιδιοκτησιών που δεν έχουν ακόμα καταγραφεί, και είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί μπορούν ακόμα και τώρα να καταθέσουν τους φακέλους των ιδιοκτησιών τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει