ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ: Το 1ο Εμβολιαστικό Κέντρο σε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στην Ελλάδα

2,023

Στο 1ο Εμβολιαστικό Κέντρο σε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στην Ελλάδα που λειτουργεί στον χώρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης αλλά και στη συνολική προσφορά του τμήματος εν μέσω πανδημίας  αναφέρεται ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής καθηγητής Γιώργος Εμ. Κοχιαδάκης επισημαίνοντας τα εξής:

“Από την αρχή της πανδημίας, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, πιστή στον ρόλο της και στις υποχρεώσεις της απέναντι στην κοινωνία έχει θέσει στη διάθεση της Πολιτείας και του κοινωνικού συνόλου όλες τις δυνάμεις της.

  • Καθηγητές της Σχολής συμμετέχουν στις Επιτροπές Εμπειρογνωμόνων που έχει δημιουργήσει το Υπουργείο Υγείας.

Το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Σχολής, το μοναδικό διαπιστευμένο Εργαστήριο στη Νότια Ελλάδα, έχει αναλάβει όλο το βάρος των εργαστηριακών ελέγχων της πανδημίας.

  • Καθηγητές της Σχολής σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου έχουν αναλάβει την οργάνωση και τη λειτουργία του Εμβολιαστικού Κέντρου, που εδράζεται στον χώρο του νοσοκομείου.
  • Καθηγητές της Σχολής έχουν αναλάβει την οργάνωση και τη λειτουργία των Κλινικών Covid-19 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
  • Η Ιατρική Σχολή σε συνεργασία με την Περιφέρεια της Κρήτης έχει αναλάβει την εκπαίδευση των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εργαζομένων της Κρήτης σε θέματα υγιεινής και προστασίας από τον κοροναϊό.
  • Η Ιατρική Σχολή έχει συμβάλλει σημαντικά στην ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου για τον κοροναϊό και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, με τη διοργάνωση εκπομπών ραδιοφωνικών-τηλεοπτικών και τη δημιουργία spot”.

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

“Μέσα στο πλαίσιο αυτό, η Ιατρική Σχολή  αντιμετώπισε θετικά την πρόταση της 7ης Υ.ΠΕ για τη δημιουργία ενός επιπλέον εμβολιαστικού κέντρου στον χώρο της Σχολής”.

Ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Γεώργιος Εμμ. Κοχιαδάκης, ευχαριστεί την διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ κα Λένα Μπορμπουδάκη για την άψογη συνεργασία και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητή Ορθοπαιδικής, κ. Γεώργιο Κοντάκη για την υποστήριξή του.

Επίσης ευχαριστεί θερμά τους καθηγητές-μέλη της Επιστημονικής Συντονιστικής Επιτροπής για το έργο τους:

  • Καθηγητή Γενικής Ιατρικής-Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Χρήστο Λιονή,
  • Καθηγητή Πνευμονολογίας κ. Νικόλαο Τζανάκη,
  • Καθηγητή Κλινικής Χημείας κ. Χρήστο Τσατσάνηόπως και όλα τα μέλη και τους φοιτητές της Σχολής μας, που αντιμετώπισαν με ευαισθησία και ενθουσιασμό αυτή την προσπάθεια.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει