Ο ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ TÜV AUSTRIA HELLAS: Ενισχύει τον τουρισμό μας και πιστοποιεί τις υπηρεσίες μας

1,914
Ο Φανούριος Ξημεράκης

Με περισσότερες από δύο δεκαετίες συνεισφοράς, στον τουρισμό, αλλά και στην κοινωνία εν γένει, η TÜV Austria Hellas έχει μια δυναμική παρουσία στην πανελλήνια αγορά και ειδικότερα στην αγορά της Κρήτης.

Με πλήθος εξειδικευμένων υπηρεσιών, εμπειρία, γνώση, αλλά και καταρτισμένο προσωπικό, η εταιρία αποτελεί έναν από τους σημαντικούς πυλώνες διατήρησης της ποιότητας και της εμπιστοσύνης των καταναλωτών απέναντι στις επιχειρήσεις, ενώ συνεχίζει δυναμικά προσθέτοντας στην βεντάλια της διαρκώς νέες υπηρεσίες, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

Για όλη την πορεία της  TÜV Austria Hellas, για την μεγάλη συμβολή της σε επίπεδο Κρήτης, αλλά και για όλες τις λεπτομέρειες που επαγγελματίες, αλλά και καταναλωτές θα ήθελαν να γνωρίζουν, μιλά στην «Π» ο Διευθυντής του παραρτήματος Κρήτης Φανούριος Ξημεράκης, το οποίο και μετρά είκοσι χρόνια πορείας.

Ερ.: H TÜV Austria Hellas δραστηριοποιείται στην Κρήτη για πάνω από δύο δεκαετίες. Ποια θεωρείτε ότι είναι η προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια στο νησί, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές δράσης της;

Απ.: Η TÜV AUSTRIA HELLAS, δραστηριοποιείται 25 χρόνια στο κλάδο. Βλέποντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς στην Περιφέρεια της Κρήτης και του Νοτίου Αιγαίου, 20 χρόνια πριν δημιούργησε το Παράρτημα Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο. Πρόκειται  για μια περιφέρεια με ιδιαίτερα μεγάλη δυναμική στον Τουρισμό αλλά και στην παραγωγή θαυμάσιων τοπικών προϊόντων. Οφείλαμε λοιπόν να αναδείξουμε αυτή τη δυναμική στην Ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά μέσω των διεθνώς αναγνωρισμένων υπηρεσιών πιστοποίησης που παρέχουμε.

Η 8μελής ομάδα του παραρτήματός μας αποτελείται από  έμπειρους και καταρτισμένους επιθεωρητές με διευρυμένη τεχνική γνώση σε ένα μεγάλο φάσμα της αγοράς. Η αποτελεσματικότητά της συμπληρώνεται από τους πολύτιμους εξωτερικούς συνεργάτες μας. Σε αυτή την ομαδική δουλειά αλλά και τη διαρκή εξέλιξη οφείλεται και η επιτυχημένη πορεία του Παραρτήματος για την οποία είμαστε περήφανοι.

Ερ.: Η προσφορά της TÜV Austria Hellas στον τουρισμό εν γένει και ειδικότερα στον τουρισμό της Κρήτης είναι μεγάλη. Ποια κατά την άποψη σας είναι τα οφέλη που κερδίζει ο τουρισμός, αλλά και οι επιχειρηματίες του τουρισμού μέσα από την αξιοποίηση προϊόντων και πιστοποιήσεων της TÜV Austria Hellas; 

Απ.: Η πιστοποίηση ως έννοια, ταυτίζεται με τη δημιουργία της εμπιστοσύνης στους πελάτες, στους καταναλωτές  δηλαδή στους πολίτες και την Κοινωνία ευρύτερα. Αποδεικνύει ότι ένας ανεξάρτητος τρίτος επιθεωρεί και διαπιστώνει τη συμμόρφωση με καθορισμένες απαιτήσεις-αναφέρομαι στα πρότυπα & σχήματα πιστοποίησης. Συνεπώς, η πιστοποίηση, ενισχύει την εμπιστοσύνη και άρα υποστηρίζει την επιχειρηματική συνέχεια-κάτι το οποίο σήμερα με την επανεκκίνηση του επιχειρείν είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Γιατί, όταν η πιστοποίηση παρέχεται από έναν αξιόπιστο διεθνή οργανισμό με αδιαμφισβήτητη αξιοπιστία στην παγκόσμια αγορά πιστοποίησης αλλά και διεθνή αναγνωρισιμότητα, τότε έχει και πραγματική προστιθέμενη αξία για την κάθε επιχείρηση που πιστοποιεί.

Σε όλη της την πορεία, η TÜV AUSTRIA Hellas έχει ξεχωρίσει στην ελληνική αγορά, για τις κορυφαίες υπηρεσίες που διαθέτει και κάνουν τη διαφορά για τους συνεργάτες της. Με τη χαρακτηριστική δημιουργικότητα και το μεράκι των ανθρώπων της υλοποιεί το όραμά της, καλλιεργώντας στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας μας κουλτούρα ευθύνης.

Δεν είναι τυχαίο που σήμερα 2.500 επιχειρήσεις εμπιστεύονται την TÜV AUSTRIA Hellas στον τομέα του τουρισμού. Αυτό από μόνο του αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι οι διαδικασίες επιθεωρήσεων, τεχνικών ελέγχων, πιστοποίησης και εκπαίδευσης που ακολουθούμε δεν είναι μια διεκπεραιωτική εργασία. Είναι μία ευκαιρία για δυναμική και υγιή συνύπαρξη των επιχειρήσεων του χώρου, που συμβάλλει ευθέως στην ανάπτυξη και προβολή του κλάδου αλλά και στην αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ερ.: Ένας από τους τομείς δραστηριοποίησης σας είναι και η εκπαίδευση στελεχών. Σε ένα περιβάλλον πανδημίας που πολλοί εργαζόμενοι ενδεχομένως να βρίσκονται και για μήνες εκτός πεδίου δράσης, πόσο θεωρείτε ότι μπορεί να συμβάλει η κατάλληλη εκπαίδευση;

Απ.: Οι πρωτόγνωρες στιγμές που όλοι βιώνουμε εδώ και περισσότερο πια από ένα χρόνο, σίγουρα άγγιξαν και  τον τομέα της εκπαίδευσης, που δέχθηκε καίριο μάλιστα πλήγμα με το ξέσπασμα της πανδημίας. Τα συνεχή lockdowns και η ριζική αλλαγή στην αγορά αλλά και σε ό,τι αφορά στις δραστηριότητες επαγγελματικής κατάρτισης, είχε ως αποτέλεσμα τον επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων. Αυτό οδήγησε και στην άμεση αναζήτηση διαφορετικών λύσεων, που θα επέτρεπαν την επιχειρησιακή συνέχεια των εκπαιδευτικών μονάδων.

Η TÜV AUSTRIA Academy, λαμβάνοντας υπόψη ότι η σύγχρονη τηλεκπαίδευση, και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και κατάρτιση ήρθαν για να μείνουν, προσάρμοσε αυτόματα σχεδόν τις εκπαιδευτικές της δραστηριότητες, στα νέα δεδομένα και στις νέες εκπαιδευτικές απαιτήσεις και ανέπτυξε εξ αποστάσεως προγράμματα.

Η θεματολογία δε, εμπλουτίστηκε βάσει των συνθηκών περιλαμβάνοντας εξειδικευμένα προγράμματα όπως η Επιχειρησιακή Βιωσιμότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Ασφάλεια Τροφίμων, οι Πρακτικές Διαχείρισης της πανδημίας για τις επιχειρήσεις και η Επιχειρησιακή Συνέχεια, η Εφαρμογή Υγειονομικών  Πρωτοκόλλων στις Επιχειρήσεις Φιλοξενίας κ.ά.

Η ζήτηση στην αγορά από το σύνολο των πελατών μας και όχι μόνο, απέδειξε ότι απαντήσαμε αποτελεσματικά στις σημαντικές ανάγκες των καιρών-αυτό ήταν και το στοίχημά μας άλλωστε από την πρώτη μέρα που εκκίνησε αυτή η κατάσταση.

Ερ.: Θα ήθελα τέλος να σας ρωτήσω τους λόγους που θεωρείτε εσείς ότι υφίστανται, προκειμένου ένας επαγγελματίας να επιλέξει τις υπηρεσίες της TÜV Austria έναντι ενδεχομένως άλλων συναφών, όπου βεβαίως υπάρχουν αυτές.

Απ.: Η TÜV AUSTRIA είναι από τους μεγαλύτερους και πιο ιστορικούς οργανισμούς ελέγχων και πιστοποίησης παγκοσμίως με ιστορία περίπου 150 ετών.

Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1994 και σε αυτή τη διαδρομή, έχει ήδη θέσει τα θεμέλια για την επόμενη μέρα στον κλάδο, ενώ συνεχίζει να οδηγεί τις εξελίξεις μέσα από μια στρατηγική καινοτομίας που αφορούν σε πιστοποιήσεις, πρότυπα και ολοκληρωμένα σχήματα που αφορούν στους τομείς της ποιότητας, της τεχνικής ασφάλειας, της αειφορίας και του περιβάλλοντος. Έτσι παράγει αξία για τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, για τους πολίτες και για την κοινωνία στο σύνολό της.

Σήμερα η TÜV AUSTRIA Hellas απασχολεί πανελλαδικά περισσότερους από 250 εξειδικευμένους επαγγελματίες,  ενώ το ευρύ δίκτυο πελατών της ξεπερνά τους 5.500 και περιλαμβάνει πολλούς εκπροσώπους των μεγαλύτερων και σημαντικότερων επιχειρήσεων στη χώρα.  Επάξια λοιπόν έχει ξεχωρίσει στην ελληνική αγορά, για τις κορυφαίες υπηρεσίες που διαθέτει και κάνουν τη διαφορά για τους συνεργάτες της.

Για την TÜV AUSTRIA Hellas η εμπιστοσύνη τόσων σημαντικών επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά. Μας δίνει δύναμη και κίνητρο να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον πολύτιμο αυτό κλάδο με το ίδιο πάθος, την ίδια συνέπεια, την ίδια αξία.

 

Πρωτόκολλο Covid-19

Ερ.: Μέσα στην πανδημία, η TÜV Austria Hellas ανέπτυξε το πρωτόκολλο πιστοποίησης Covid Shield το οποίο ήδη έχουν επιλέξει κι εφαρμόζουν τόσο παγκοσμίου βεληνεκούς, όσο και εθνικές εταιρίες. Πόσο σημαντική θεωρείτε πως είναι η εφαρμογή του εν μέσω κοροναϊού; Τι προσφέρει σε επίπεδο ασφάλειας;

Απ.: Κοιτάξτε, το πρωτοποριακό σχήμα TÜV AUSTRIA CoVid Shield, που από την πρώτη στιγμή, έχει αγκαλιαστεί από τον επιχειρηματικό κόσμο και ήδη τρέχει με μεγάλη επιτυχία σε 7 χώρες, συνεισφέρει ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος της εξάπλωσης της νόσου Covid-19. Ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι η πιστοποιημένη εταιρεία έχει αναπτύξει τον κατάλληλο μηχανισμό και τις διαδικασίες, έχει εκπαιδεύσει κατάλληλα το προσωπικό της, έχει την κατάλληλη υποδομή και εξοπλισμό, ενώ τηρεί τα προβλεπόμενα μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα για τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης του Covid-19.

Το γεγονός αυτό σε μια εποχή που η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα όλων και πόσο μάλλον για τις επιχειρήσεις που ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους για τον κόσμο μετά από τόσο καιρό, ενισχύει ακόμα περισσότερο τη σημασία του για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τις επιχειρήσεις.

Η ουσιαστική επανεκκίνηση του τουρισμού και της εστίασης αυτή τη στιγμή πιο πολύ από ποτέ απαιτεί επιθεώρηση και πιστοποίηση από οργανισμό πιστοποίησης διεθνούς κύρους και εμβέλειας.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει