ΤΕΛΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ: Νέα μείωση διεκδικούν οι καταστηματάρχες του Ηρακλείου

117

Νέα μείωση στις χρεώσεις των κοινοχρήστων χώρων διεκδικούν τα μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ηρακλείου ενόψει της επανεκκίνησης των καταστημάτων τους. Το αίτημα τους τέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν χθες στη Λότζια με την αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Μ. Καναβάκη η οποία δεν εμφανίστηκε αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι θα εξεταστεί από τη δημοτική Αρχή.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος» στη Λότζια συμμετείχαν η πρόεδρος του Συνδέσμου Μαρία Χαλβατζή, ο αντιπρόεδρος Νίκος Ρηγάκης και το μέλος Γιώργος Ζερβάκης, περιέγραψαν τις δύσκολες ώρες που ζει ο κλάδος, που δοκιμάστηκε σκληρά από τα αναγκαία μέτρα πρόληψης κατά της πανδημίας.

Όπως τονίσθηκε στη διάρκεια της συζήτησης, η κατάσταση είναι πραγματικά ζοφερή και τίθεται σοβαρό ερώτημα για το πόσοι και πότε θα καταφέρουν να ανοίξουν ξανά τα καταστήματα τους. Στο πλαίσιο αυτό τόνισαν ότι θα πρέπει να γίνει και εκ νέου μείωση, στην ήδη ειλλημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μείωση της χρέωσης των κοινοχρήστων χώρων σε ποσοστό 50%.

Σε ό,τι αφορά στην αδειοδότηση των κοινοχρήστων χώρων, συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές ότι οι καταστηματάρχες, οι οποίοι έχουν ήδη αδειοδοτηθεί να μη χρειαστεί να εκδώσουν εκ νέου άδεια για τους επιπλέον κοινόχρηστους χώρους που θα τους διατεθούν στο πλαίσιο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αντίθετα, όσοι έχουν εκκρεμότητες την αδειοδότηση τους και εκκρεμεί η έγκριση της αρχαιολογίας θα πρέπει να εκδώσουν νέα άδεια.

Ωστόσο, όπως τόνισε με δηλώσεις της στην «Π» η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κ. Μαρία Αντωνακάκη, για το θέμα αυτό που «καίει» τον κλάδο, πρόκειται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να συγκληθεί ειδική σύσκεψη για το σκοπό αυτό. Μετά το τέλος της συνεδρίασης η αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Καναβάκη τόνισε μεταξύ άλλων ότι «τέθηκαν ζητήματα περαιτέρω ανακουφιστικών μέτρων και παροχών τα οποία εξετάζουμε και αξιολογούμε. Για τις περαιτέρω ελαφρύνσεις είναι σαφές ότι για το χρόνο που είναι κλειστά τα καταστήματα με κυβερνητική απόφαση, έχουν απαλλαγεί από τα τέλη κοινοχρήστων χώρων. Όταν ανοίξουν, αν χρειαστεί κάτι άλλο θα το εξετάσουμε».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει