ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Το εορταστικό ωράριο για τις αγορές της… πανδημίας

295

Καμία σχέση με προηγούμενες χρονιές δεν μπορεί να έχει ο εορτασμός του φετινού Πάσχα για το λιανεμπόριο, με δεδομένες τις υφιστάμενες συνθήκες της πανδημίας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος, όπως οφείλει ανακοίνωσε το νέο εορταστικό ωράριο για το 2021, το οποίο ασφαλώς είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα δεδομένα της πανδημίας.

Παρ’ όλα αυτά, είναι γνωστό σε όλους το γεγονός πως οι συνθήκες του Click Away και του Click in Shop έχουν διαμορφώσει ένα διαφορετικό τοπίο με τους καταναλωτές να δυσκολεύονται ως προς την εξοικείωση τους ακόμα, αλλά και τους καταστηματάρχες να «κυνηγούν» από την πόρτα τους υποψήφιους πελάτες, παρακινώντας τους να προχωρήσουν σε αγορές.

Το κλίμα, που αποτελεί ρυθμιστικό παράγοντα για την αγορά δεν είναι καθόλου καλό, ενώ οι καταναλωτές περιορίζονται τώρα περισσότερο από ποτέ στις αγορές για τα απολύτως αναγκαία.

Το γεγονός πως ήδη ανακοινώθηκε μια κάποια χαλάρωση των μέτρων και σταδιακό άνοιγμα της εστίασης από τις αρχές Μαΐου, ασφαλώς και δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις, αλλά ενδεχομένως και να λειτουργεί ανασταλτικά, με τους καταναλωτές πιθανά να αναβάλουν τις αγορές τους περιμένοντας να τις κάνουν συνδυαστικά με την εστίαση ανοικτή.

Το ωράριο

Όπως και να έχει πάντως, οι επιχειρηματίες λιανικού εμπορίου θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αναχαιτίσουν το αρνητικό κλίμα και ήδη κινούνται στην κατεύθυνση των καλύτερων δυνατών προϊόντων, στις χαμηλότερες δυνατές τιμές. Τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος όσο όμως και οι επιχειρηματίες απευθύνουν ευρύ κάλεσμα προς τους καταναλωτές, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Σε αυτή τη λογική, το εορταστικό ωράριο αρχίζει από την ερχόμενη Κυριακή κατά την οποία τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά με συνεχόμενο ωράριο. Με «σπαστό» ωράριο θα λειτουργήσουν τα καταστήματα από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και την Μεγάλη Τετάρτη, ενώ «προσαρμοσμένο» συνεχές ωράριο θα έχουν οι επιχειρήσεις από την Μεγάλη Πέμπτη έως και το Μεγάλο Σάββατο.

Λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς που μετατίθεται, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά από την Κυριακή του Πάσχα έως και την Τρίτη 4 Μαΐου.

Με βάση την επίσημη ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων διαμορφώνεται ως εξής:

 

Κυριακή των Βαΐων 25 Απριλίου:
11.00 – 18.00
Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου:
09.00 – 14.00 και 17.00 – 20.30
Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου:
09.00 – 14.00 και 17.00 – 20.30
Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου:
09.00 – 14.00 και 17.00 – 20.30
Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου:
09.00 – 20.30
Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου:
12.00 – 18.00
Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου:

09.00 – 15.00
Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου:

Αργία
Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου:

Αργία
Τρίτη 4 Μαΐου:

Αργία

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει