Σε νέα ημερομηνία η δίκη για την ανθρωποκτονία 31χρονης από τον σύντροφό της

ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ COVID

120

Λόγω Covid και των ισχυόντων περιοριστικών μέτρων στα δικαστήρια,  δεν εκδικάστηκε χθες  ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου η υπόθεση της ανθρωποκτονίας της 31χρονης Κλειώς Κουτσάκη.

Για την ακρίβεια η υπόθεση αποσύρθηκε και θα προσδιοριστεί νέα ημερομηνία εκδίκασης καθώς κρίθηκε  ότι υπήρχε το περιθώριο αυτό ως προς το χρόνο κράτησης του 41χρονου κατηγορουμένου και συντρόφου της άτυχης κοπέλας.

Ο 41χρονος κατηγορείται ότι επέφερε θανατηφόρα χτυπήματα στην 31χρονη σύντροφό του επειδή φέρεται να αθέτησε την κοινή δέσμευση τους περί απεξάρτησης και έκανε χρήση  ηρωίνης. Ο ίδιος αρνείται ότι σκότωσε την σύντροφό του και ισχυρίζεται ότι πάνω στην ένταση της στιγμής την άρπαξε από την μπλούζα και την τράνταξε.

Η κοπέλα αισθάνθηκε αδιαθεσία, την έβαλε να ξαπλώσει το  βράδυ, το πρωί εκείνος έφυγε για ΟΚΑΝΑ και όταν επέστρεψε στο σπίτι τους, συνειδητοποίησε ότι η 31χρονη δεν ήταν στη ζωή.

Για το Δικαστικό Συμβούλιο Ηρακλείου ο θάνατος της άτυχης κοπέλας αποδίδεται σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με βάση το αποδεικτικό υλικό που έχει στη διάθεσή του και κυρίως το ιατροδικαστικό πόρισμα. Ο 41χρονος φέρεται να γρονθοκόπησε κατ’ επανάληψη στο κεφάλι και στο πρόσωπο  την σύντροφο του, η οποία είχε ήδη βεβαρημένη υγεία με τρία εγκεφαλικά επεισόδια.

Μάλιστα μετά το πρώτο εγκεφαλικό, το 2015, το κορίτσι απέκτησε κινητικά προβλήματα σε βαθμό που τής αναγνωρίστηκε από την αρμόδια επιτροπή του ΙΚΑ ποσοστό αναπηρίας 67%.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, από τις αλλεπάλληλες γροθιές στο κεφάλι και το επίμονο τράνταγμα, η Κλειώ υπέστη σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις, θλάση εγκεφάλου και επισκληρίδιο αιμάτωμα.

«Λόγω της μαλακής σύστασης του εγκεφάλου της παθούσας και εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε μετά από τα εγκεφαλικά επεισόδια, επήλθε ο θάνατος της».

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει