Ποια νοικοκυριά του Μαλεβιζίου απειλούνται με διακοπή ύδρευσης

143

Μείζον κοινωνικό θέμα έχει ανακύψει στο Δήμο Μαλεβιζίου, όπου πολλά νοικοκυριά δέχονται τηλεφωνήματα και απειλούνται ότι αν δεν κάνουν ρύθμιση για απλήρωτα τιμολόγια ύδρευσης – άρδευσης, η ΔΕΥΑΜ θα τους διακόψει την παροχή νερού.

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μιχάλης Χουστουλάκης με σχετική ανακοίνωσή του καταγγέλλει το γεγονός, καλώντας τη Δημοτική Αρχή να μην προβεί σε καμία ενέργεια διακοπής της υδροδότησης, ενώ παράλληλα ζητά να φέρει το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Την ίδια στιγμή απευθύνει κάλεσμα στην τοπική κοινωνία, όποιος πολίτης βρεθεί αντιμέτωπος με τέτοια θέματα,  να έρθει σε επαφή με την παράταξη.

Σε σχετική ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Μαλεβιζίου», τονίζεται: «Εν μέσω πανδημίας, κλεισμένοι στο σπίτι, με την ανεργία, τη μαύρη και κακοπληρωμένη εργασία να θερίζει, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε ότι πρέπει να στερήσει από πολλούς συμπολίτες μας το ζωτικότερο αγαθό για τον άνθρωπο.

Οι περισσότεροι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τα τιμολόγια ύδρευσης- άρδευσης που τους έχει επιβάλλει η Δημοτική Αρχή όπως και το ρεύμα, αγαθά πρώτης ανάγκης, τράπεζες κλπ. όχι επειδή είναι τζαμπατζήδες ή επειδή δεν κάνουν ρυθμίσεις, αλλά επειδή είναι αδικαιολόγητα πανάκριβα. Το νερό ειδικά δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα. Δεν είναι πολυτέλεια. Είναι κοινωνικό αγαθό. Ανήκει σε όλο τον λαό και δεν πρέπει να πωλείται στις λαϊκές οικογένειες με βάση τη λογική κόστους-οφέλους.

Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να μην προβεί σε καμία ενέργεια και να φέρει το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Προειδοποιούμε ότι αν αφήσει έστω και ένα σπίτι χωρίς νερό, θα μας βρει μπροστά της. Αν θέλει να τρομοκρατήσει και να εισπράξει χρήματα, να απευθυνθεί στους μεγαλοξενοδόχους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες του Δήμου μας, που διαχρονικά όλες οι Δημοτικές Αρχές όχι μόνο κάνουν τα στραβά μάτια, αλλά τους χαρίζουν και χρέη απλόχερα.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας είναι κοινά: κόψιμο νερού – ρεύματος, πλειστηριασμοί, εργασία χωρίς δικαιώματα, διαλυμένο σύστημα υγείας κλπ. Η λύση τους δεν βρίσκεται στην ατομική προσπάθεια, αλλά στη συλλογική αντιμετώπιση και την αλληλεγγύη. Καλούμε όποιον συμπολίτη μας βρεθεί αντιμέτωπος με τέτοια προβλήματα, να έρθει σε επαφή μαζί μας και να απευθυνθεί στο σωματείο του».

Η δημοτική παράταξη ζητά τη δραστική μείωση των τιμολογίων πόσιμου νερού και αποχέτευσης σε όλα τα λαϊκά νοικοκυριά και την αύξησή τους στα ξενοδοχεία και τις μεγάλες επιχειρήσεις, τη μείωση άνω του 50% σε όλες τις ειδικές κατηγορίες εργαζόμενων που έχουν χάσει πάνω από το 25% του εισοδήματός τους, με διαβάθμιση ανάλογα με την οξύτητα του προβλήματος (άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και αγρότες με βάση την αντίστοιχη μείωση του τζίρου τους) τη μείωση του τιμολογίου άρδευσης στο 60%.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει