ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΑΣΙΟΣ: Καθοριστικός ο Ιούλιος για τα ξενοδοχεία

133

“Στο “κόκκινο” θα βρεθούν τα ξενοδοχεία αν δεν δουλέψουν έστω από τον Ιούλιο”. Αυτό είπε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3.

Μεταξύ άλλων για την κίνηση του Πάσχα, είπε:

““Έτσι κι αλλιώς, δεν υπάρχουν κρατήσεις αυτήν την εποχή, παρά ελάχιστες. Δεν ρισκάρει να έρθει κάποιος εύκολα όταν η χώρα βρίσκεται επιδημιολογικά στο κόκκινο και ίσως χρειαστεί να μπει σε καραντίνα στην επιστροφή, όταν το λιανεμπόριο λειτουργεί με τη σημερινή του μορφή και όταν είναι κλειστή η εστίαση”, τόνισε ο επικεφαλής της ΠΟΞ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι για το Πάσχα υπάρχουν λίγες κρατήσεις από Σέρβους, Ρουμάνους και Βούλγαρους, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να μετακινηθούν οδικώς κυρίως σε Χαλκιδική, Πιερία, Θάσο, Καβάλα και Θεσσαλονίκη, αλλά υπογράμμισε ότι ελάχιστα ξενοδοχεία θα είναι ανοιχτά σε όλη τη χώρα, περίπου το 5 – 10% του συνόλου των επιχειρήσεων.

O πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης  Τάσιος
O πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης
Τάσιος

“Οι τέσσερις μέρες δεν είναι πολύ μεγάλη ανάσα, διότι από τις 4 Μαΐου τα ξενοδοχεία θα είναι και πάλι άδεια και δεν συμφέρει να λειτουργήσουν για ελάχιστες κρατήσεις” είπε ο κ. Τάσιος. Ερωτηθείς για το εάν πρέπει να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα απάντησε: “Είναι ένα δύσκολο σταυρόλεξο γιατί όλοι βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση και θέλουμε να μετακινηθούμε ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Υπάρχει αγωνία για τα κρούσματα, για τα νοσοκομεία μας που είναι γεμάτα και ενόψει καλοκαιριού, εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη πάντα, δεν ξέρω αν έχει νόημα να κάνουμε αυτήν την απόδραση”.

Ο κ. Τάσιος αναφέρθηκε στην επιστολή της ΠΟΞ προς τα συναρμόδια Υπουργεία και τις Περιφέρειες, με την οποία “κρούει τον κώδωνα του κινδύνου” για πιθανές αστοχίες φέροντας ως παράδειγμα τις περσινές ουρές χιλιομέτρων, “εάν δεν στελεχωθούν σωστά οι χερσαίοι συνοριακοί σταθμοί. Ζητάμε να υπάρξουν άμεσα συντονισμός και ενέργειες προτού γίνουμε καταγγελτικοί, διότι η φιλοξενία είναι υπόθεση όλων”.

Τέλος, όσον αφορά την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ την χαρακτήρισε “πολεμική” και εξέφρασε την αγωνία των συναδέλφων του για τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

“Το χρώμα στον υγειονομικό χάρτη είναι αυτή τη στιγμή κόκκινο και φαίνεται ότι και εμείς βαδίζουμε στο ίδιο χρώμα, εάν δεν δουλέψουμε έστω από τον Ιούλιο. Βλέπουμε τα οικονομικά των ξενοδοχείων να “κοκκινίζουν” μετά τον Οκτώβριο και για αυτό το λόγο ζητήσαμε νέα εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης”.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει