«Επαγγελματίες δολοφόνοι»: δεν σκοτώνουν μόνο οι σφαίρες!

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

2,030

Μιάσματα που «σκότωσαν» τις πιο ιερές στιγμές μιας οικογένειας, τις στιγμές πριν το Τέλος

Πέφτει, σπάει το ισχίο και  ξέρεις ότι έρχονται δύσκολες ημέρες διότι  είναι αιωνόβιος και γιατί  όλοι απευχόμαστε τα νοσοκομεία (χτυπάμε ξύλο),  πολύ περισσότερο εν καιρώ πανδημίας. Αναπόφευκτα υποβάλλεται σε επέμβαση, έλα όμως  που τον θυμάται η φίλη του, η κολπική μαρμαρυγή. Και σε προετοιμάζουν ευθέως για το μοιραίο.

Και συ υπογράφεις αφού δεν έχεις άλλη επιλογή, και απλώς προσεύχεσαι ο Άγιος Πέτρος να κάνει τα στραβά μάτια.

Και βγαίνει νικητής ο μπαγάσας και επιστρέφει στο σπιτάκι του… Μέρα με τη μέρα ανακτά τη διαύγειά του, τις δυνάμεις του και το χιούμορ του. Και αρχίζεις να ανασαίνεις με ανακούφιση για τον άνθρωπό σου.

Είχες προβλέψει τα πάντα: το καινούργιο ανατομικό στρώμα, το καροτσάκι για τις βόλτες στην αυλή, καθημερινές φυσιοθεραπείες και νοσηλευτή για τον πρώτο καιρό, μέχρι να σταθεί και πάλι όρθιος. Τον χτενίζεις, τον ξυρίζεις, τον κουρεύεις, τον ταΐζεις, τον χαϊδεύεις και νιώθεις ότι το καντήλι του έχει ακόμα λαδάκι.

Ένα δεν είχες προβλέψει: την εγκληματική ασυνειδησία των «επαγγελματιών» υγείας, στους οποίους είχες εμπιστευθεί τον άνθρωπό σου.

Δεν είχες προβλέψει ότι θα νοσήσει από κοροναϊό και αντί να σε ενημερώσει ως είχε υποχρέωση για να λάβεις τα μέτρα σου, θα έκανε τον «Κινέζο».

Δεν είχες προβλέψει ότι θα την «κοπανούσε» δήθεν ότι μεταβαίνει εκτάκτως εκτός Κρήτης επειδή αρρώστησε σοβαρά μια θεία του. Δεν είχες προβλέψει ότι ο τύπος  που τόσες εβδομάδες μπαινόβγαινε στο σπιτικό σου, δεν είχε την στοιχειώδη ανθρωπιά και ευαισθησία.

Δεν είχες προβλέψει ότι αυτός που έβαλες (μετά από σοβαρές  συστάσεις) δίπλα  στον  πατέρα σου, τον σύζυγο, τον αδερφό, το παιδί σου ήρθε σαν τον Χάροντα  με το δρεπάνι για να αποδεκατίσει την οικογένειά σου. Και είναι πραγματικά εξοργιστικό ότι μετά τη διάγνωση του ως θετικό κρούσμα, ο θρασύδειλος δήλωσε άνεργος και χωρίς επαφές!

Ο Άγιος Πέτρος δεν χαρίστηκε αυτή τη φορά.  Ο άνθρωπος που λίγες εβδομάδες πριν είχε κλείσει πονηρά το μάτι στον χάρο, καταδικάστηκε σε θάνατο μέσα από μία  μοναχική, μαρτυρική και επώδυνη διαδρομή.

Δεν ξέρω ειλικρινά τι σκέφτεται να κάνει η οικογένεια που θρηνεί για τα ανείπωτα σ’ αγαπώ  και τις χαμένες αγκαλιές. Η συγκεκριμένη ιστορία έχει σοβαρό υπόβαθρο αφού υπάρχει εμπλοκή και δεύτερου προσώπου, το οποίο αποτελείωσε την εγκληματική ανευθυνότητα του προκατόχου του.

Αν ήταν στο χέρι μου όμως  θα κινούσα γη και ουρανό ώστε να μη μείνουν ατιμώρητοι. Θα έβγαζα ακόμα και φέιγ βολάν με τις φάτσες τους  ώστε να  γλιτώσουν άλλοι συνάνθρωποί μας. Μιάσματα που «σκότωσαν» τις πιο ιερές στιγμές μιας οικογένειας, τις στιγμές πριν το Τέλος.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει