Δεύτερη διαβούλευση για το ΣΒΑΚ του Ηρακλείου

128

Η δεύτερη διαδικτυακή διαβούλευση ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα, στη διάρκεια της οποίας, θα παρουσιαστούν οι δύο βασικές προτάσεις του σχεδίου, με στόχο να επιλεγεί από κοινού με τους φορείς το επικρατέστερο σενάριο με τις σχετικές προτάσεις μέτρων.

Τα στρατηγικά Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αφορούν στον ανασχεδιασμό των πόλεων με βασικούς άξονες την προώθηση του περπατήματος, του ποδηλάτου, της δημόσιας συγκοινωνίας και των συλλογικών μορφών μετακίνησης.

Παράλληλα προωθείται η οδική ασφάλεια με την προαγωγή  των ήπιων μετακινήσεων και εν γένει η αλλαγή της φιλοσοφίας της μετακίνησης στην πόλη. Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πρασίνου και Καθημερινότητας Γιάννης Αναστασάκης.

Την εναρκτήρια εισήγηση της 2ης Διαβούλευσης θα κάνει η κ. Πελαγία Χαιρέτη, Πολιτικός Μηχανικός και Προϊσταμένη του Τμήματος Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Θοδωρής Μαυρογεώργης, Συγκοινωνιολόγος MSc(Eng), Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, MSc (Fin)- ΜΣΜ και ανάδοχος του έργου καθώς και ο Ιωάννης Μαρής, Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός MSc, συνεργάτης του αναδόχου στις 18:30 θα μιλήσουν για την «Ανάλυση υφιστάμενης κατάστασης – Αναγνώριση προβλημάτων, στοιχεία μετακινήσεων και υποδομών».

«Τι θέλουμε για το Ηράκλειο; Όραμα, στόχοι και προτεραιότητες ΣΒΑΚ Ηρακλείου» είναι το θέμα που θα αναπτύξει στις 18:50 ο καθηγητής του ΕΜΠ και Επιστημονικός υπεύθυνος – συνεργάτης αναδόχου κ. Θάνος Βλαστός.

Η Μαρία Σίτη, Αγρ. Τοπογράφος, συγκοινωνιολόγος, MSc πολεοδόμος- συνεργάτης αναδόχου στις 19:10 θα μιλήσει για τα «Προτεινόμενα σενάρια παρεμβάσεων ΣΒΑΚ Ηρακλείου- προτάσεις μέτρων και δράσεων».

Ο ανάδοχος του έργου Νίκος Δρακωνάκης στις 19:30 θα αναφερθεί στα «Επόμενα βήματα- ο ρόλος των φορέων και των κατοίκων στην ολοκλήρωση του ΣΒΑΚ» και στις 19:40 θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση των συμμετεχόντων φορέων και πολιτών.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει