Ανασυνθέτουν τις κινήσεις του ζευγαριού πριν από την τραγωδία στο Μπαλί

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

213

Μέσα από μία δύσκολη διαδικασία άντλησης στοιχείων, κυρίως από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες, στελέχη του Τμήματος ΒΟΑΚ προσπαθούν να ανασυνθέσουν τις κινήσεις του 42χρονου Νάθαν και της 32χρονης Σβέτα πριν την ασύλληπτη τραγωδία στο ύψος του Μπαλί, κατά την επιστροφή τους δηλαδή από το Ρέθυμνο στην Ιεράπετρα.

Ήδη έχουν ανακύψει νεότερα δεδομένα για το χρόνο τέλεσης του φοβερού τροχαίου. Αν και  οι τελευταίες εκτιμήσεις τοποθετούσαν χρονικά το τροχαίο το μεσημέρι της Δευτέρας, 12 Απριλίου, τελικά προέκυψαν  στοιχεία που παραπέμπουν νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Το ζευγάρι αναχώρησε από την Ιεράπετρα την Δευτέρα προκειμένου να μεταβεί σε μάντρα οχημάτων στο Ρέθυμνο για μία αγοραπωλησία αυτοκινήτου. Ο ιδιοκτήτης, με τον οποίο ο άτυχος Νάθαν διατηρούσε και φιλικές σχέσεις, ανέφερε ότι το ζευγάρι αποχώρησε από τον χώρο του μεσημεράκι της ίδιας ημέρας, δηλαδή στις 12 Απριλίου.

Μάλιστα υπάρχει και σχετικό βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι το ζευγάρι κατευθύνθηκε προς  εθνική προκειμένου να πάρει το δρόμο της επιστροφής για Ιεράπετρα. Έτσι υπολόγισε ότι το τροχαίο σημειώθηκε γύρω στις 4 το μεσημέρι.

Ωστόσο, από την έρευνα των Αρχών προέκυψε ότι το ζευγάρι διανυκτέρευσε σε χωριό του  Αποκόρωνα και αναχώρησε για Ιεράπετρα νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Η προανάκριση διεξάγεται με μεγάλη προσοχή καθώς έχει ήδη χαθεί πολύς χρόνος, κρίσιμος για την άντληση σημαντικών στοιχείων για την ανάδειξη της πλήρους αλήθειας. Αν και το Τμήμα ΒΟΑΚ ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, μέχρι στιγμής τα στοιχεία που υπάρχουν παραπέμπουν στην εκδοχή της εκτροπής.

Επισήμως το Τμήμα ΒΟΑΚ ενημερώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής αφ’ ότου δηλαδή έγινε αναφορά εξαφάνισης του 42χρονου από τον πατέρα του στο Α.Τ. Πηλίου. Υποστηρίζεται ότι κάποια στοιχεία που ήταν ήδη σε γνώση φίλων του άτυχου ζευγαριού, δεν ήταν σε γνώση των Αρχών, ώστε να υπάρξει νωρίτερα σχετική κινητοποίηση. Μία κινητοποίηση που αναμφίβολα θα ήταν σωτήρια για την 32χρονη μετά τις 100 ώρες μαρτυρίου.

Να σημειωθεί ότι η κοπέλα  παραμένει σε καταστολή στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα παραμείνει σε αυτήν την κατάσταση μέχρι και την Παρασκευή οπότε και θα υπάρξει νεότερη εκτίμηση της κατάστασης και των δεδομένων για τις περαιτέρω ενδεδειγμένες ιατρικά ενέργειες.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει