ΔΙΕΡΡΗΞΑΝ ΣΠΙΤΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ: Τους «έκαψε» το βίντεο…

305

Μεγάλο λάθος να διαρρήξουν (εν αγνοία τους προφανώς) και σπίτι αστυνομικού. Ο 48χρονος ένστολος μπορεί να απουσίαζε κατά το χρόνο της εισβολής των διαρρηκτών,  όμως κινητοποιήθηκε άμεσα και μεθοδικά  και κατάφερε πολύ γρήγορα να πάρει στα χέρια του ένα αποκαλυπτικό βίντεο  από κάμερα ασφαλείας παρακείμενης επιχείρησης.

Στο επίμαχο βίντεο αποτυπωνόταν  η κίνηση ενός αυτοκινήτου, το οποίο αμέσως θεωρήθηκε ύποπτο καθώς δεν ανήκε σε κάτοικο  της περιοχής ενώ  κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, πράγμα περίεργο δεδομένου ότι οι δρόμοι στην περιοχή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές λόγω της θεομηνίας που είχε «χτυπήσει» προ μηνών με αποτέλεσμα τα διερχόμενα οχήματα των ντόπιων να κινούνται αναγκαστικά με χαμηλές ταχύτητες.

Πώς όμως  οι Αρχές έφθασαν στην σύλληψη των δύο Ρομά ως εμπλεκόμενων στην διάρρηξη στο σπίτι του αστυνομικού αλλά και σε άλλες διαρρήξεις, κυρίως σε περιοχές περιφερειακά του Ηρακλείου και του δήμου Χερσονήσου;

Οι δύο άνδρες, 42 και 35 ετών, οι οποίοι απολογήθηκαν χθες, φέρονται να μπήκαν στο σπίτι του αστυνομικού νωρίς το μεσημεράκι της 11ης Απριλίου. Για μία ακόμα φορά φέρονται να ξήλωσαν το σύστημα συναγερμού, το «βούλιαξαν» σε ένα κουβά με νερό και εισήλθαν στα ενδότερα.

Ο ένστολος έλαβε σχετική ειδοποίηση από το σύστημα συναγερμού στο κινητό του και αμέσως ζήτησε από γείτονα του να πεταχτεί μέχρι το σπίτι για να τσεκάρει τι συμβαίνει. Όταν πλησίασε το σπίτι ο γείτονας, οι διαρρηκτές ήταν ακόμα εκεί  και το «έσκαγαν» από την πίσω πλευρά, μέσα από λιόφυτα.

Με την επιστροφή του στο σπίτι ο παθών αστυνομικός κινητοποιήθηκε ταχύτατα  για την εύρεση αποδεικτικών στοιχείων. Βλέποντας το βίντεο  διαπίστωσε ότι πέντε λεπτά από την στιγμή που ήχησε ο συναγερμός, ένα μαύρο επιβατηγό απομακρύνεται από την περιοχή με μεγάλη ταχύτητα.

Και μπορεί η πινακίδα να ήταν σχεδόν ξεβαμμένη και να φαινόταν σαν λευκή, όμως το ύποπτο όχημα είχε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν περνούσαν απαρατήρητα. Η μπροστινή ζάντα από την πλευρά του οδηγού ήταν ασημί ενώ η πίσω ήταν σιδερένια και μαύρη. Ακόμα το πίσω φανάρι ήταν σπασμένο και όπως προαναφέρθηκε ο αριθμός της πινακίδας ξεθωριασμένος.

Και έτσι το ύποπτο όχημα εντοπίστηκε στο πλαίσιο αναζήτησης την επόμενη ημέρα σε δρόμο του Ηρακλείου. Μεταξύ των ατόμων που πήγαν να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητο ήταν και οι δύο συλληφθέντες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των ευρημάτων που έχουν αποσταλεί προς ανάλυση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια είναι και οι φωτογραφίες από εντύπωμα παπουτσιού στην υδρορροή της οικίας του αστυνομικού. Το στοιχείο αυτό εστάλη μαζί με τα παπούτσια του 42χρονου για συγκριτική εξέταση.

Στη δράση των συγκεκριμένων ατόμων αποδίδεται επίσης κλοπή σε σπίτι στην Φορτέτσα όπου και ‘κει είχαν ξηλώσει τον συναγερμό και τον είχαν βουτήξει σε ένα κουβά με νερό. Μάλιστα για να μπορέσουν να μπουν στο σπίτι χωρίς να τους πάρουν χαμπάρι, «ράβδισαν» λεμονιά από παρακείμενο μετόχι και πέταξαν όλα τα λεμόνια στο σκυλί που γαύγιζε για να φοβηθεί.

Στη δικογραφία της Ασφάλειας Ηρακλείου (σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου) περιλαμβάνονται επίσης περιπτώσεις διαρρήξεων στους Σταμνιούς, στην περιοχή του Ανισαρά, στις Βασιλειές, στις Πατσίδες, στο Σκαλάνι, στις Κάτω Αρχάνες με τους δράστες να κλέβουν κοσμήματα αξίας, μετρητά, πολύτιμα αντικείμενα αλλά και να προκαλούν σοβαρές φθορές χιλιάδων ευρώ.

Ο 42χρονος  κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και η απόφαση αυτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στους συγγενείς του, οι οποίοι περίμεναν από νωρίς επί της λεωφόρου Δικαιοσύνης. Μόλις κατάλαβαν ότι θα οδηγηθεί φυλακή, ξέσπασαν και άρχισαν να ουρλιάζουν. Ο ίδιος ομολόγησε μόνο την περίπτωση στο σπίτι του αστυνομικού λόγω του υλικού από την κάμερα ασφαλείας. Ο 35χρονος συγκατηγορούμενους του αφέθηκε ελεύθερος. Αρνήθηκε τις αποδιδόμενες πράξεις.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει